Nye nasjonale tiltak påsken 2021

Dekker avbestillinger

Forsikringsselskapene endrer avbestillingsregler etter nye coronaråd.

PÅSKEFERIE? Nå endrer forsikringsselskaper reglene og dekker avbestillinger innenlands som følge av pålagt karantene. Foto: NTB
PÅSKEFERIE? Nå endrer forsikringsselskaper reglene og dekker avbestillinger innenlands som følge av pålagt karantene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag la regjeringen fram nye nasjonale tiltak for å håndtere smittesituasjonen i påska. Noen av de nye tiltakene handler om reiser og sosial kontakt - som rammer mange med planer om familie eller fritidsreiser i påska.

Dinside skrev nylig om hvilke regler som gjelder for endring og avbestillinger av reiser og opphold innenlands - og du kan lese her hva du må forholde deg til dersom du har en bestilling med tog eller fly - eller en booking på hotell.

Nå går flere av forsikringsselskapene ut og melder om at de endrer vilkårene for dekning av avbestillinger også innenlands.

Under visse vilkår, kan reiseforsikringen dekke en avbestilling av reiser eller opphold innenlands.

Nye råd rammer påskeplaner

Det generelle rådet er å holde deg hjemme hvis du ikke er frisk, og test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet med covid-19.

Selv om det ikke er et reiseråd som fraråder reiser innenlands, som det er for utenlandsreiser, er det likevel en rekke nye anbefalinger for innenlandsreiser nå og fram til over påske.

Blant annet er det råd om å ikke dele hytte eller overnatte med eller hos slekt eller venner som du ikke er nærkontakt med i det daglige - og antallet sosiale kontakter bør begrenses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.