Reiseforsikring:

Dekkes ikke

Dette må du vite før du drar på ferie med tog eller buss.

IKKE GJØR DETTE: Legger du bagasjen på et sted som er ute av syne for deg så kan det blir trøbbel med erstatningen dersom den stjeles. Foto: Odd Roar Lange
IKKE GJØR DETTE: Legger du bagasjen på et sted som er ute av syne for deg så kan det blir trøbbel med erstatningen dersom den stjeles. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Togreiser er den nye populære ferietrenden. og mer miljøvennlige reiser kommer til å bli mer og mer aktuelt framover.

Men det er også en ny ferieform for mange. Og det kan være flere ting som er viktig å få med seg før man drar.

Reisereglene

Når du reiser med fly sjekker du gjerne inn bagasjen i flyplassens bagasjesystem, og bagasjen overtas deretter av flyselskapet. Skulle den bli skadet eller stjålet i løpet av flyreisen, er det klare erstatningsregler som skal følges. Både flyselskapet og forsikringsselskapet ditt har et erstatningsansvar.

Men hvordan er det med tog og buss? Reiser man med buss så legges bagasjen gjerne i et eget bagasjerom der du ikke har tilsyn med kofferten eller bagen din.

Følg godt med

Reiser du med tog legger man som regel koffert og bag i egne båser i vogna, og også her er det vrient å holde konstant oppsyn over bagasjen.

Og siden den ikke regnes som innsjekket bagasje så er den ditt ansvar.

Du må derfor sørg for å ha en reiseforsikring på plass. For det er lite å hente hos transportselskapet.

- Dersom bagasje blir stjålet under transport med buss eller tog så er det normalt dekket av reiseforsikringen. Og reiseforsikringen må være kjøpt før reisen startet. Blir bagasjen skadet av andre, så vil også det være dekket, sier kommunikasjonssjef Arne Voll, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer