Bagasjetrikset

Del den i to

Rart at ingen har tenkt på det tidligere.

GOD FORDELING: Ikke pakk bagasjen din på den gamle måten når du skal ut og fly. Foto: Odd Roar Lange
GOD FORDELING: Ikke pakk bagasjen din på den gamle måten når du skal ut og fly. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Bagasjekaoset på Europas flyplasser fortsetter. Tusenvis av reisende opplever at kofferter og bager er forsvunnet eller forsinket.

Og feriedagene går bort til en evig venting på ettersendt bagasje, som kanskje aldri dukker opp. Eller til å måtte ut for å handle inn nødvendige klær og utstyr slik at ferien kan gjennomføres.

GJØR DET NESTE GANG: Ha bare halvparten av bagasjen din i egen koffert når du reiser. Foto: Odd Roar Lange
GJØR DET NESTE GANG: Ha bare halvparten av bagasjen din i egen koffert når du reiser. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Dette kan du kjøpe

Dersom du kommer frem til reisemålet og bagasjen ikke er kommet frem innen rimelig tid etter landing, kan du kjøpe inn nødvendig artikler, som for eksempel toalettsaker, undertøy på reiseforsikringens regning.

Men du kan ikke kjøpe inn erstatningsvarer tilsvarende alt koffertinnholdet allerede første eller andre dag. For kofferten din kan dukke opp etter kort tid og det er kun de gjenstandene du virkelig trengte frem til bagasjen dukket opp som blir dekket.

Samtidig avdekker forsikringsavtalen din hvor mye du kan handle for.

Dersom bagasjen ikke er dukket opp etter 21 dager så vil den bli å regne som tapt.

Er det godt nok?

For mange blir det å reise kun med håndbagasje et godt alternativ. Men ikke alltid.

Noen ganger er det rett og slett ikke plass til mer enn klær og utstyr til 2-3 dager.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

For flyselskapene har regler for hvor stor og tung en håndbagasjebag eller koffert kan være. Og det er ikke alltid at det er plass i kabinen selv om størrelsen er innenfor grensene. Dermed blir håndbagasjen samlet inn ved gaten og deretter plassert sammen med innsjekket bagasje.

Det smarte trikset

Reiser du sammen med en annen så har du mulighet til å bruke dette smarte tipset.

Åpne to kofferter og legg dem ved siden av hverandre. Legg halvparten av av klærne dine i den ene kofferten og den andre halvparten i den andre kofferten.

Deretter gjør reisefølget ditt det samme. Dermed har dere fordelt reisegodset på to ulike kofferter og har halvert risikoen for tapt bagasje.

Dersom bare én av koffertene blir forsinket eller borte på utreise så har dere begge fortsatt halvparten av det dere trenger for reiser. Med litt vaskepulver og klesvask på hotellet så holder det kanskje til hele ferien.

Dersom dere er ekstra uheldige så blir begge koffertene borte eller forsinket. Da har dere naturligvis ingen fordeler av reisegodsfordelingen.

Men, det er heller ikke noen ekstra ulempe.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer