Deler ut 10.000 gratisreiser til Japan

Japanske turistmyndigheter vil gi bort 10.000 gratisferier.

GRATIS JAPAN-FERIE: Det japanske turistkontoret skal gi bort 10.000 gratis flyreiser til turister, i løpet av neste år. Foto: Colourbox.com
GRATIS JAPAN-FERIE: Det japanske turistkontoret skal gi bort 10.000 gratis flyreiser til turister, i løpet av neste år. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Naturkatastrofene i mars har skremt turistene vekk fra Japan. Nå tar japanske turistmyndigheter tak for å snu denne trenden, og vil tilby 10.000 gratis flybilletter til utlendinger.

Dette skriver den danske avisen Politiken, på bakgrunn av en artikkel i den japanske avisen Yomiuri Shimbun.

Gratis - men det forplikter

Flybillettene skal gis bort som premier i en konkurranse i regi av turistmyndighetene. Alt du behøver å gjøre, er å sende en søknad via internettsidene til den japanske turistorganisasjonen. Der må du blant annet opplyse om hvilke områder av Japan du i så fall ønsker å besøke.

Slik finner du de billigste reisene

Helt «gratis» blir likevel ikke reisen. Dersom du skulle vinne en gratis flyreise, forplikter du deg til å skrive en reiseskildring fra Japan. Denne skildringen vil så bli publisert på internettsidene til Japans turistkontor.

Her skjer det

Det er ventet at konkurransen skal starte i april neste år, så da er det bare å begynne å forberede søknaden og reiseruten.

Følg med på den offisielle nettsiden til Japans turistkontor: jnto.go.jp

Reiseråd for Japan

Her er gjeldende reiseråd fra UD, for reiser i Japan:

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i området innenfor 80 km fra kjernekraftanlegget Fukushima Daiich, og oppfordrer alle norske borgere til å forlate området.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Japan oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Tokyo for oppdatert informasjon og registrering av reise via www.landsider.no.

Norske borgere oppfordres til å følge råd fra japanske myndigheter og se oppdatert informasjon på ambassadens hjemmeside

Oppdatert:
Det er fremkommet ny informasjon etter at denne saken ble skrevet. Det japanske turistkontoret presiserer på sine nettsider at forslaget er til behandling hos myndighetene, og at det ennå ikke er falt noen beslutning.

- Dersom vi får tillatelse og konkurransen blir satt i gang, vil det japanske turistkontoret annonsere detaljene på vår nettside. For å være først ute til å motta meldinger om dette og andre nyheter, bør du abonnere på vår facebook-side: Japan National Tourism Organization, skriver det japanske turistkontoret på sine nettsider.

De advarer også mot svindelforsøk i denne saken, og understreker at de ennå ikke har delt ut flybilletter i denne saken - så du bør ikke la deg lure til å dele ut informasjon. Dette er svindel.

Saken er oppdatert 21. oktober 2011

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer