Delt i synet på røykeloven

DinSide Reises lesere er nesten delt i synet på røykeloven.

Publisert
Sist oppdatert

I DinSide Reises avstemning som ble lagt ut i forrige uke, kommer det frem at et klart flertall sier de vil gå ut like mye eller mer enn før etter innføringen av røykeloven. I skrivende stund er 37 prosent av stemmene på alternativet "Vil gå mer ut enn tidligere" mens 27 prosent sier de vil fortsette som før.

På den andre siden sier 35 prosent at de vil gå mindre ut på byen etter innføringen av røykeloven. (Merk at dette ikke er en meningsmåling - kun en lodding av stemningen blant lesere av DinSide.)

Flytter businessen ut

Foreløpig virker det i alle fall som om uterestaurantene har gode dager. Vår tur langs Aker Brygge i Oslo en kveld nå første helgen etter innføringen av røykeloven viser et tydelig bilde: Så lenge temperaturen tillater det, sitter kundene på restaurantenes uteservering - røykere som ikke-røykere. Og så lenge loven tillater det, er servering ute definert som tillatt røykeareal, selv om ute egentlig er dekket av telttak og glassvegger.

- Bord ute for ikkerøyk? Nei, hele uteserveringen er røykeområde, sier vår kelner på en av de mange restaurantene på Oslos sjøside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer