Dempet nyttårsfeiring

Sydney (NTB-AFP-Reuters): Flodbølgekatastrofen legger en demper på nyttårsfeiringen mange steder i verden.

Publisert
Sist oppdatert

I Sydney i Australia, som var den første av verdens storbyer som gikk inn i det nye året, ble det nye året som vanlig markert med festfyrverkeri i havna. Men før rakettoppskytingen var det en markering med et minutts stillhet til minne om de over 125.000 som har mistet livet i flodbølgekatastrofen. Det var også en innsamlingsaksjon til hjelpearbeidet etter katastrofen.

– Idet vi går inn i 2005 er det tid for å rekke ut en vennskapelig hånd og hjelpe våre asiatiske naboer, sa Sydneys borgermester Clover Moore i en pressemelding.

Flere asiatiske land kuttet helt ut nyttårsmarkeringen som følge av tragedien. Sri Lanka har avlyst all feiring av det nye året. I stedet ble nyttårsaften erklært som nasjonal sørgedag.

Også rundt om i Europa setter katastrofen sitt preg på nyttårsfeiringen. I Paris kommer trærne opp paradegata Champs-Élysées til å være drapert i svart krepp. I Berlin oppfordret myndighetene innbyggerne til å droppe fyrverkeriet og heller gi pengene til ofrene etter katastrofen.

I Pisa i Italia avlyste myndighetene feiringen og gir i stedet pengene til hjelpeorganisasjoner, mens et minutts stillhet vil avbryte feiringen i Venezia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.