Dempet nyttårsfeiring

Sydney (NTB-AFP-Reuters): Flodbølgekatastrofen legger en demper på nyttårsfeiringen mange steder i verden.

Publisert
Sist oppdatert

I Sydney i Australia, som var den første av verdens storbyer som gikk inn i det nye året, ble det nye året som vanlig markert med festfyrverkeri i havna. Men før rakettoppskytingen var det en markering med et minutts stillhet til minne om de over 125.000 som har mistet livet i flodbølgekatastrofen. Det var også en innsamlingsaksjon til hjelpearbeidet etter katastrofen.

– Idet vi går inn i 2005 er det tid for å rekke ut en vennskapelig hånd og hjelpe våre asiatiske naboer, sa Sydneys borgermester Clover Moore i en pressemelding.

Flere asiatiske land kuttet helt ut nyttårsmarkeringen som følge av tragedien. Sri Lanka har avlyst all feiring av det nye året. I stedet ble nyttårsaften erklært som nasjonal sørgedag.

Også rundt om i Europa setter katastrofen sitt preg på nyttårsfeiringen. I Paris kommer trærne opp paradegata Champs-Élysées til å være drapert i svart krepp. I Berlin oppfordret myndighetene innbyggerne til å droppe fyrverkeriet og heller gi pengene til ofrene etter katastrofen.

I Pisa i Italia avlyste myndighetene feiringen og gir i stedet pengene til hjelpeorganisasjoner, mens et minutts stillhet vil avbryte feiringen i Venezia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer