Flymat:

Den beste flymaten lager du selv

Eller du kan velge et flyselskap som serverer anstendig flymat.

FRISTENDE? Kvaliteten på flymat varierer veldig fra ett flyselskap til et annet. Og kanskje er det beste å ta med mat selv? Foto: Berit B. Njarga
FRISTENDE? Kvaliteten på flymat varierer veldig fra ett flyselskap til et annet. Og kanskje er det beste å ta med mat selv? Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Flymat kan være så mangt, noen ganger får du servert et anstendig måltid på flyreisen, andre ganger frister det lite.

Er du kresen på flymat - og syns det blir dyrt, ikke minst når de fleste flyselskapene tar betalt for maten på flyreiser innen Europa?

Kanskje er det på tide å ta med mat selv.

Ta med egen matpakke

Skal du ut på en litt lengre flyreise, trenger du gjerne et lite måltid undervegs. I mange tilfeller er det greit å ha med nistemat på flyet - både SAS, Norwegian og Ryanair har uttalt til Dinside at det er greit om deres passasjerer tar med nistemat på flyet.

Har du med brødskiver og pålegg som du planlegger å smøre på undervegs, bør du være obs på hva som regnes som væske, og kommer inn under 100 ml-kravet, og hva du kan ta med i større mengder. Husk også å du kan ta med en tom flaske, som du kan fylle opp med kaldt vann etter sikkerhetskontrollen - det er kraner på innsiden av den eldste sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Syns du brødskiver er litt kjedelig, kan du jo kanskje gi pølser på termos et forsøk, slik Dinside har testet ut. Vær obs på at Ryanair ikke tillater å ha med varm væske på sine fly - så der ryker pølsene.

Eventuelt kan du kjøpe med deg noe på flyplassen, men da bør du se etter baguettene med de laveste prisene fra vår siste pristest på «nye» Gardermoen.

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

Kjøpe med «flymat» fra flyplassen?

Da Dinside reiste fra London i vår, testet vi et annet alternativ til flymat, nærmere bestemt Gordon Ramsays tre-retters, som du kjøper med deg på Heathrow i London.

VELDIG GODT: Medbrakt flymat fra Gordon Ramsey kan anbefales. Foto: Kristin Sørdal
VELDIG GODT: Medbrakt flymat fra Gordon Ramsey kan anbefales. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

At dette er i en egen klasse sammenlignet med tradisjonell flymat, er det ingen tvil om. Alt i alt holdt det til en sekser på terningen da vi testet dette tilbudet.

Det eneste aberet, er kanskje mengden mat, er du skrubbsulten bør du kanskje kjøpe noe attåt.

Hvilket flyselskap har best flymat?

Ikke alle flyr fra London, og enkelte vil kanskje synes 14 pund er hakket for dyrt for et flymåltid. Da er det greit å være klar over at det er store forskjeller på flymaten flyselskapene i mellom.

Det siste halvåret har Dinside testet flymat på SAS, Norwegian, Ryanair og British Airways, og her har det vært store forskjeller på kvaliteten - til tross for relativt like priser flyselskapene imellom.

Den beste maten fikk vi hos British Airways, som leverte mat med både smak og konsistens. Hos Norwegian, derimot, var det langt mellom høydepunkene.

Når det gjelder flymaten hos SAS og Ryanair, var maten hos førstnevnte helt ok, mens Ryanair faktisk overrasket positivt med sin gode mat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer