Den billigste storbyferien

Ti storbyer i pristest - hvor er det billigst å reise i fellesferien? Her er sparetipsene.

Publisert
Sist oppdatert
Berlin, Roma eller Lisboa? Vi har testet hvor du kan fly billigst i fellesferien.
Berlin, Roma eller Lisboa? Vi har testet hvor du kan fly billigst i fellesferien. Vis mer

Den billigste storbyferien

 1. Andre kostnader
 2. Ti byer i pristest

Din mening:

Hvor vil du helst reise? (Avsluttet)
Roma(20%) 213
Praha(17%) 180
Barcelona(14%) 150
Paris(12%) 123
London(11%) 116
Lisboa(10%) 101
Amsterdam(7%) 70
Aten(4%) 40
Berlin(3%) 34
Stockholm(2%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi reiser ikke lenger på pakketur til storbyene, men ordner flybilletter og hotell selv. Det viser statistikk fra Norsk Reiselivsforum. Så når vi går ut i markedet for å grave frem de billigste storbyturene, sjekker vi i denne omgang kun flypriser.

Stockholm vinner på flyprisen

Resultatet av pristesten viser, ikke overraskende, at det er aller billigst å fly til Stockholm. 1.010 kroner er laveste pris vi finner for to personer fra Oslo til Stockholm i fellesferien. Denne prisen fant vi hos Nordic Airlink. Av de øvrige byene i testen kommer London best ut, først og fremst grunnet de lave prisene vi finner hos Ryanair. Aller lavest pris finner vi fra Torp til London - 1.220 kroner tur - retur for to i den uken vi har satt opp som testuke. Deretter følger Amsterdam med billetter fra Oslo med SAS Braathens til 1.732 kroner.

 • Se resultatene av pristesten her

 • Flyprisen er ikke alt - ta også hensyn til levekostnadene
 • Sparetipsene

  Den fleksible turisten vinner på prisfronten, også i fellesferien. Det kan lønne seg å lete etter avganger på tirsdager og onsdager der rutene går hver dag. Fredag, lørdag og søndag blir fort dyrere når det er snakk om ferietid.

  Finner du en billig billett på utreise, men sliter med å finne tilsvarende priser for hjemreisen, kan det lønne seg å sjekke andre selskaper. Flere og flere selger nå enveisbilletter, noe som gjør at du kan sy sammen din egen billigpakke med utreise med ett selskap og hjemreise med et annet. Flere av de populære lavprisdestinasjonene ligger også så nær hverandre at du kan satse på transport langs landjorda fra et sted til et annet. Hva med å fly ut til Paris og hjem igjen fra Nice for eksempel?

  Flyselskapene som har gått over til lavprisstrategi, selger gjerne etter først til mølla-prinsippet. For å få de billigste flybillettene lønner det seg i stadig større grad å bestille tidlig. Det gjelder spesielt i travle perioder som fellesferie og sommertid, da kampanjeprisene er sjeldnere.

  Det lønner seg også å sjekke flere aktører. Vi finner nemlig prisforskjeller helt opp i åtte tusen kroner, så om vi kun hadde sjekket dyreste aktør, hadde vi vel blitt hjemme. På de fleste reisene i vår test fant vi de laveste prisene hos flyselskapene, men slik trenger det ikke alltid være, noe for eksempel priseksempelet med Gotogate til Amsterdam viser. Ergo er eneste vei til absolutt lavpris å sjekke både flyselskapene og reisebyråene.

  Testen

  Vi har valgt å sjekke priser på et tidsrom rundt den andre uken i juli, med en viss fleksibilitet på avreisetidspunkt. I testen har vi med ti viktige feriebyer i Europa. Til de fleste kan du fly direkte fra Norge, men ikke alle. Der det er mulig, prioriterer vi direkteruter, men tar med gode priser med mellomlandinger også. Til enkelte reisemål har vi med priser også fra andre byer enn Oslo, der det går direkteruter herfra. For de øvrige tilfeller må du regne med tilleggskostnader for transport til Gardermoen. Til Stockholm går det tog, så vi har med prisen her også i testen, bare for sammenligningens skyld.

 • Se resultatene av pristesten her

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer