Den dødeligste ekstremsporten

Hvilke ekstremsport er farligst? Vi gir deg fem utrolige videoer og lar deg bestemme.

Publisert
Sist oppdatert

Noen mennesker har høyere redselsterskel og smertegrense enn andre, men hvilke er den absolutt farligste ekstremsporten vi tobeinte bedriver?

Vi har valgt ut fem utrolige videoer fra nettet som burte få deg til å spenne opp øynene. Vi har ingen statistikk som sier hvilke av disse ekstreme sportsgrenene som er mest dødelig, men det som er helt sikkert, er at noen har bøtet med livet i håp om å bli den beste i hver enkelt gren.

Se video, stem og se hva andre lesere mener i bunn av artiklen. Har vi oversett noe enda mer ekstremt? - Legg inn en kommentar i bunn av saken.

Big Wave surfing


Dette klippet er fra filmen Oddessy av Billabong. Surferen heter Mike Parson og seansen er filmet på Maui, Hawaii, på en surfespot som kalles Jaws. Parson overlever denne gangen, men det er det ikke alle som gjør i surfeverdens mest ekstreme form.

Surferne klarer ikke å padle inn i de store og raske vannmassene, så det er nødvendig med vannscooter for å komme seg på bølger av denne størrelsen (over 20 meter i høyden).

Hit reiser verdens beste surfere for å utfordre skjebnen

Se de norske surferne som risikerer alt på den flomstore elven her...


Frikjøring på ski

Denne snutten viser verdens mest ekstreme friskikjørere som hopper ut klipper MED NULL dødsangst.

Den villeste av alle, Jamie Pierre, hopper på slutten av snutten ut en klippe på 82 meter før han lander på hodet i snøen. Stuntet skjer ved Targhee utenfor Jackson Hole, Wyoming USA. Småbarnsfaren fikk kun et kutt i leppa som skade etter å sette verdensrekord i klippehopping.

Les ekstremskikjøreren sine overlevelsestips her...


FMX - motocross

Free style motocross, eller FMX, er noe av det mest vågale du kan begi deg utpå med en motor mellom beina. Her hoppes det høyere, brekkes det bein og settes det nye rekorder hele tiden.

Norge har en av de fremste utøverne i denne idretten, Ailo Gaup, som stadig er med i verdenstoppen i FMX. Snutten åpner med å vise Travis Pastarama som tar to baklengse saltoer etter hverandre. Hvor mange bein knakk han for å lære dette?


Basehopping

På denne snutten ser du et basehopp slik det ikke skal utføres. Det hele går likevel ganske bra, tatt forholdene i betraktning.

Mange mener at dette er den mest vanvittige formen for ekstremsport, med de mest fatale konsekvensene. Er det nødvendigvis slik? Hva med å få tusen tonn vann over deg, bli torpedert ned i snømassene eller slippe en motorsykkel på 100 kilo ned på kroppen fra 10 meter...

Se hvilke sport som blir ansett som den mest ekstreme i bunn av artikkelen.


Fridykking

De fleste ekstremsporter har med fallhøyde å gjøre, og mulighetene for å slå seg helseløs ligger godt til rette.

Fridykking er derimot en form for ekstrem fysisk aktivitet som krever stort mot og utrolig utholdenhet for å nå overflaten. På videoen ser vi fridykker Guillaume Nery som dykker ned til 109 meter under overflaten med hjelp kun av egen maskin.

Du kan jo prøve neste gang du er i havet. Et pust, ned på 109 meter og så opp igjen.

Reportasje fra paradisøya med verdens beste dykking...

Hvilke ekstremsport er tøffest?

(Avsluttet)
Frikjøring på ski/ klippehopping(30%) 374
Big Wave surfing(21%) 263
Basehopping(18%) 224
Fridykking(17%) 213
FMX - Motocross(9%) 110
Andre grener(6%) 75
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer