Den hemmelige badeøya

Berlenga Grande er en spektakulær kontrast mellom pirathistorie og avslapping i solen - og få turister vet om den.

Publisert
Sist oppdatert

Tåken ligger tjukk over kaia i Peniche når Cabo Avelar Pessoa setter seil mot Berlenga. På land står hardbarkede fiskere og renser garnene sine. De ser morskt på oss, som om vi var om bord på Jack Sparrows Black Pearl og skulle reise til verdens ende.

Over oss sirkler måkene lavt og skriker i konstant dur. Kanskje de tror vi forlater vår egen verden og invaderer deres?

Se bilder fra den mystiske øya her...

Mystisk seilas

Vi runder halvøya havnebyen Peniche ligger på, dønningene blir større og båten vogger seg ut i det åpne tåkehavet.

Det er tidlig om morgenen, og vi er på vei ut i Atlanteren fra Portugals sandkledde kyststripe. Bak oss forsvinner Peniche fort ut av sikte, og det neste vi forventer å se er Reserva Natural da Berlenga.

- Berlengas er et ganske ukjent sted for de fleste turister som kommer til Portugal og kysten nord for Lisboa, men det er et utrolig spennende og avslappende sted. Hit reiser vi når vi vil komme oss litt bort fra maset på fastlandet. Det er på en måte litt hemmelig, sier Antonio Leopoloo.

Han er fra Peniche og har tatt utallige turer til den lille øygruppen, som ligger cirka 10 kilometer ut i havet fra den travle fiske- og surfebyen. På folkemunne heter den øde øygruppen bare Berlengas, og det er kun hovedøya, Berlenga Grande, du kan besøke. De to andre øyene og farvannet rundt ble et naturreservat i 1981.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer