Reiseforsikring:

Den holder ikke

Advarer mot kostbar reisetabbe dersom du gjør dette feil.

TEST PÅ NYTT: Trodde du at selvtestresultatet var nok når det gjelder å få pengene tilbake etter avlyste reiser? Foto: Odd Roar Lange
TEST PÅ NYTT: Trodde du at selvtestresultatet var nok når det gjelder å få pengene tilbake etter avlyste reiser? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns bruk av hurtigtester til hjemmebruk har skutt i været etter hvert som omikronvarianten av covid-19 har bredt om seg i samfunnet. Men hjemmetestrestultatet holder ikke når det kommer til avbestilling av planlagte reiser.

Pengene tilbake?

Dersom du blir syk med corona må du avlyse eller utsette reiser til du er frisk igjen. Da kan du bruke reiseforsikringen din til å få igjen penger som du har betalt for reisen. Hvis reisen ble kjøpt da prisen var lav og denne prisen i ettertid har økt så får du fortsatt bare igjen det beløpet du har betalt for den.

Men holder det med en selvtest dersom resultatet fra testen er at du ikke kan reise, eller dersom noen i husstanden din er syk og du ikke kan reise?

Eller må du ta en PCR-test som skal analyseres i laboratorium?

Bestill time

- I likhet med når det gjelder vanlig sykdom må kunden kunne legge frem dokumentasjon på sykdom for å få dekket avbestillingskostnader. Vi har gjennom pandemien godkjent positivt PCR-testsvar, fordi dette kan dokumenteres gjennom Helsenorge, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer