Den lille forskjellen

Shoppingmuligheter, kultur, mat og klima er viktige faktorer når vi skal bestemme oss for hvor vi skal reise. Men ikke uventet er kvinner og menn litt uenige om prioriteringer...

Publisert
Sist oppdatert

Selv om kvinner og menn stort sett enes om storbyfavoritter, og Roma er den ubestridte eneren, sniker det seg inn noen ørsmå forskjeller i ønsket reisemål, i følge Berg-Hansens undersøkelse.

Mens kvinner helst vil dra til Roma, Paris, London, Praha og København (i den rekkefølgen) må de to siste vike for New York og Madrid som sniker seg inn blant herrenes storbyfavoritter.

Ikke overraskende er shopping, priser og kultur aller viktigst for kvinner når de skal velge ønsket destinasjon. Så er det da også klare enere på både shopping og kultur som topper listene. Menn legger størst vekt på et behagelig klima og god mat og drikke, selv om de heller ikke går i veien for litt shopping.

Ellers er det kanskje verdt å merke seg at kvinnene har mest å si når feriemålet skal avgjøres. Spesielt gjelder dette kvinner fra Trøndelag, som tar avgjørelsen alene. Osloborgere er mest likestilte - der bestemmes to av tre feriemål i fellesskap.

Hva er din storbyfavoritt? Her kan du stemme på din favorittby.

Du kan også lese mer på DinSides samleside for storbyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer