Reisemål i Nord-Norge

Den nordnorske komikerens favoritter

Det er mange steder å anbefale for de som vil reise nordover i sommer, mener Truls Svendsen.

NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB
NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å reise nordover i sommer, fins det mange muligheter. Det mener i hvert fall komiker Truls Svendsen, Nord-Norge-ambassadør for Innovasjon Norge.

Han mener alle som er glad i natur bør reise nordover, fordi det er så vakkert og unikt - på hver sin måte i de forskjellige områdene. Og nordlendinger flest trekker han frem som hyggelige og trivelige folk.

- Du kan selvfølgelig møte hestkuka, men det kan du overalt - uansett hvor du er, understreker Svendsen, med glimt i telefonrøret.

Svendsens nordnorske favoritter

Selv trekker den nordnorske komikeren frem Nordland fylke, både Lofoten og Helgelandskysten, som noen klare favoritter.

- Helgelandskysten var uoppdaget for meg. Det er så flott der, sier Svendsen.

Også hjembyen Tromsø mener Svendsen har alt å by på for de som vil nordover i sommer.

- Du står på en øy og ser de fantastiske fjellene, du kan spise nydelig mat, og vil du på tur er det veldig ut i naturen. Tromsø er definitivt byen i mitt hjerte, understreker Svendsen.

- Alle bør reise dit

I samme åndedrag trekker han frem Finnmark, som han selv besøkte sammen med kjendiskokk Eyvind Hellstrøm i forbindelse med TV-programmet Truls a la Hellstrøm. Og nettopp i Finnmark, der Svendsen og Hellstrøm fikk være med å flytte rein og koke reinkjøtt - til kokkens fortvilelse - var dette stedet hvor både komiker og kokk hadde det aller best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer