Reisemål i Nord-Norge

Den nordnorske komikerens favoritter

Det er mange steder å anbefale for de som vil reise nordover i sommer, mener Truls Svendsen.

NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB
NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å reise nordover i sommer, fins det mange muligheter. Det mener i hvert fall komiker Truls Svendsen, Nord-Norge-ambassadør for Innovasjon Norge.

Han mener alle som er glad i natur bør reise nordover, fordi det er så vakkert og unikt - på hver sin måte i de forskjellige områdene. Og nordlendinger flest trekker han frem som hyggelige og trivelige folk.

- Du kan selvfølgelig møte hestkuka, men det kan du overalt - uansett hvor du er, understreker Svendsen, med glimt i telefonrøret.

Svendsens nordnorske favoritter

Selv trekker den nordnorske komikeren frem Nordland fylke, både Lofoten og Helgelandskysten, som noen klare favoritter.

- Helgelandskysten var uoppdaget for meg. Det er så flott der, sier Svendsen.

Også hjembyen Tromsø mener Svendsen har alt å by på for de som vil nordover i sommer.

- Du står på en øy og ser de fantastiske fjellene, du kan spise nydelig mat, og vil du på tur er det veldig ut i naturen. Tromsø er definitivt byen i mitt hjerte, understreker Svendsen.

- Alle bør reise dit

I samme åndedrag trekker han frem Finnmark, som han selv besøkte sammen med kjendiskokk Eyvind Hellstrøm i forbindelse med TV-programmet Truls a la Hellstrøm. Og nettopp i Finnmark, der Svendsen og Hellstrøm fikk være med å flytte rein og koke reinkjøtt - til kokkens fortvilelse - var dette stedet hvor både komiker og kokk hadde det aller best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.