Reisemål i Nord-Norge

Den nordnorske komikerens favoritter

Det er mange steder å anbefale for de som vil reise nordover i sommer, mener Truls Svendsen.

NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB
NORD-NORGE: Som ambassadør for egen landsdel har Truls Svendsen flere gode tips for reisemål i nord. Her fra TV 2s høstlansering i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å reise nordover i sommer, fins det mange muligheter. Det mener i hvert fall komiker Truls Svendsen, Nord-Norge-ambassadør for Innovasjon Norge.

Han mener alle som er glad i natur bør reise nordover, fordi det er så vakkert og unikt - på hver sin måte i de forskjellige områdene. Og nordlendinger flest trekker han frem som hyggelige og trivelige folk.

- Du kan selvfølgelig møte hestkuka, men det kan du overalt - uansett hvor du er, understreker Svendsen, med glimt i telefonrøret.

Svendsens nordnorske favoritter

Selv trekker den nordnorske komikeren frem Nordland fylke, både Lofoten og Helgelandskysten, som noen klare favoritter.

- Helgelandskysten var uoppdaget for meg. Det er så flott der, sier Svendsen.

Også hjembyen Tromsø mener Svendsen har alt å by på for de som vil nordover i sommer.

- Du står på en øy og ser de fantastiske fjellene, du kan spise nydelig mat, og vil du på tur er det veldig ut i naturen. Tromsø er definitivt byen i mitt hjerte, understreker Svendsen.

- Alle bør reise dit

I samme åndedrag trekker han frem Finnmark, som han selv besøkte sammen med kjendiskokk Eyvind Hellstrøm i forbindelse med TV-programmet Truls a la Hellstrøm. Og nettopp i Finnmark, der Svendsen og Hellstrøm fikk være med å flytte rein og koke reinkjøtt - til kokkens fortvilelse - var dette stedet hvor både komiker og kokk hadde det aller best.

- Alle bør reise til Finnmark. Det er så annerledes alt annet, og så uendelig vakkert. Å se 7000 rein bli flyttet var massivt. Finnmark er veldig eksotisk, og folk er veldig hyggelige, sier Svendsen.

Dessuten er det gode sjanser for å slippe horder av «søringer» som drar til samme sted i sommer.

- Vil man unngå for mye folk er Finnmark godt tips, hvor det er litt større plass. Også Senja er et bra alternativ, det er en stor og utrolig vakker øy, hvor det passer fint å ha egen bil og campe, råder Svendsen.

Hit dro nordmenn i 2020

Så hvor er det nordmenn reiser når de faktisk drar nordover - og da alle skulle på norgesferie i 2020?

Etter SSBs overnattingsstatistikk å dømme er det noen reisemål som er mer populære enn andre i nord:

Hotellovernattinger i Tromsø sammen med campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem i Lofoten og Helgeland toppet statistikken i perioden juni/august i fjor.

Generelt i sommermånedene var det flere som overnattet i Nordland, enn i Troms og Finnmark, i 2020.

Mange interessert i nord

Men hvordan er det med lysten på Nord-Norge-ferie i sommer? Etter hvilke norske destinasjoner det søkes etter på Visit Norways nettsider, ser det ut til å være en viss interesse i år og.

I løpet av årets første tre måneder hadde følgende tre norske steder flest sidevisninger på visitnorway.no:

  • Oslo
  • Helgelandskysten
  • Lofoten
Background map overlay
Legg til ditt favorittsted Kartside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer