Den perfekte drosjetur

Som Oslo-boere blir vi usigelig misunnelig når vi ser hvor velfungerende København er som sykkelby. Som turist, kan vi heldigvis nyte godt av det.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En spretten dansk jente smiler mot oss, og garanterer at vi ikke er for tunge. Med et snev av dårlig samvittighet presser vi to røslige akterspeil ned i setet, som egentlig er et litt romslig enmannssete. Stakkars jente, tenker vi, og angrer litt på den ekstra porsjonen med lun leverpostei vi hugget innpå på en av de solglinsende uterestaurantene i Nyhavn for ti minutter siden. Men fremover går det vitterlig, og vi får nyte København på den perfekte måten en solskimrende vårdag - nemlig fra sykkel.

Sjarmerende fremkomstmiddel, men litt trang for to voksne.
Sjarmerende fremkomstmiddel, men litt trang for to voksne. Vis mer

Skroll ned for mer


Quickshaw heter firmaet som startet i fjor, og benytter spesiallagede danske sykler for å transportere folk rundt i den deilige danske hovedstad. Vintertid er ikke høysesong, men under vårt solrike besøk midt i mars var flere trehjulinger på plass rundt om i byen. Og flere kommer utover våren.

Intime sitteplasser

Som sagt - vår samvittighet er heller svart med tanke på at vi til sammen anslagsvis veier tre ganger så mye som vår nette danske pige på sykkelsetet. Etter å ha luftet vektproblematikken flere ganger, og like mange ganger blitt overstrømmende forsikret om at dette ikke er noe problem, nyter vi så turen gjennom brosteingatene i København. Tre forhåndsdefinerte soner skal vi passere, til den nette pris av 75 danske kroner. For her er ikke plass til taksameter, og andre tekniske finurligheter. Taxien drives frem av en tråkkende spreking, og består av tre hjul, et plankesete og et vindtrekk for frosne passasjerbein. Og som tidligere nevnt: Passasjersetet er ikke veldig romslig for to.

- Vi frakter vanligvis en person per sykkel, men tar også to, forteller vår blide sjåfør som nok strever mer med vår norsk enn vi med hennes dansk.

Og fremad går det, langs byens fine sykkelfelt. Litt humpete over brosteinene, og nedad fortauskanter. Og litt trangt for oss to som har presset oss sammen i setet. Men alt i alt er det likevel behagelig med sol i fjeset og vind i håret.

 • Sightseeing og transport - sykkeltaxiene gjør begge deler. Finn ut mer om tilbud og priser her.
 • Mer om Danmark og København

 • Danske kronjuveler og annet kongelig glitter

 • København - best på nett

 • Billigveien til Danmark

 • Lun kos i København
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer