Den perfekte drosjetur

Som Oslo-boere blir vi usigelig misunnelig når vi ser hvor velfungerende København er som sykkelby. Som turist, kan vi heldigvis nyte godt av det.

Publisert
Sist oppdatert

En spretten dansk jente smiler mot oss, og garanterer at vi ikke er for tunge. Med et snev av dårlig samvittighet presser vi to røslige akterspeil ned i setet, som egentlig er et litt romslig enmannssete. Stakkars jente, tenker vi, og angrer litt på den ekstra porsjonen med lun leverpostei vi hugget innpå på en av de solglinsende uterestaurantene i Nyhavn for ti minutter siden. Men fremover går det vitterlig, og vi får nyte København på den perfekte måten en solskimrende vårdag - nemlig fra sykkel.

Skroll ned for merQuickshaw heter firmaet som startet i fjor, og benytter spesiallagede danske sykler for å transportere folk rundt i den deilige danske hovedstad. Vintertid er ikke høysesong, men under vårt solrike besøk midt i mars var flere trehjulinger på plass rundt om i byen. Og flere kommer utover våren.

Intime sitteplasser

Som sagt - vår samvittighet er heller svart med tanke på at vi til sammen anslagsvis veier tre ganger så mye som vår nette danske pige på sykkelsetet. Etter å ha luftet vektproblematikken flere ganger, og like mange ganger blitt overstrømmende forsikret om at dette ikke er noe problem, nyter vi så turen gjennom brosteingatene i København. Tre forhåndsdefinerte soner skal vi passere, til den nette pris av 75 danske kroner. For her er ikke plass til taksameter, og andre tekniske finurligheter. Taxien drives frem av en tråkkende spreking, og består av tre hjul, et plankesete og et vindtrekk for frosne passasjerbein. Og som tidligere nevnt: Passasjersetet er ikke veldig romslig for to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer