Reisetriks:

Den redder ferien

Denne bør alltid ligge i kofferten. Årsaken er åpenbar.

BRUK BOBLEPLAST: Dette kan være det som sparer deg for store ekstrautgifter. Foto: Odd Roar Lange
BRUK BOBLEPLAST: Dette kan være det som sparer deg for store ekstrautgifter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet advarer mot å gjøre det, men noen ganger er det knapt noen vei utenom. Da er dette trikset en løsning som redder hele reisen.

Ikke gjør feilen

Har du kjøpt en vinflaske på ferie som du ønsker å ta med deg hjem?

Den kan du ikke ta med deg i håndbagasjen, siden innholdet er over maksimalgrensa på 100 ml. Du kan ta med deg det du får plass til i en liters gjennomsiktig plastpose. Men det er altså ikke tillatt å ta med én liter vin med mindre den er i en forseglet pose fra taxfreebutikken. Husk at kvitteringen også må være synlig.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dersom du ikke får med deg flasker med alkoholholdig innhold gjennom sikkerhetskontrollen, kan du enten gi de fra deg og få dem destruert, eller sjekke de inn i innsjekket bagasje, skriver Luftfartstilsynet på sin side.

Kostbar reise

Hvis du velger alternativ to, må du være oppmerksom på at du kan få en solid regning i posten fra forsikringsselskapet dersom flaskene knuses under reisen og innholdet ødelegger bagasjen til andre reisende, forteller Luftfartstilsynet.

PAKKET OG KLART: Bobleplast koster noen får kroner og sparer deg for mye styr. Foto: Odd Roar Lange
PAKKET OG KLART: Bobleplast koster noen får kroner og sparer deg for mye styr. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Mange tror at det rekker å rulle vinflaska inn i en genser eller liknende. Dét gjør det ikke. Det gir ikke god nok beskyttelse.

Og erstatning for flaska og eget koffertinnhold kan du også se langt etter.

Kjent problem

- Dette er et kjent problem som mange vil kjenne seg igjen i. Spesielt aktuelt er det for mange som handler taxfree i utlandet eller på vei hjem.

Ofte er dette det eneste alternativet for å få større enheter med seg gjennom tollen siden det ellers er begrensninger på hva en kan ta fysisk med seg inn på flyet, sier kommunikasjonssjef Arve Voll i Gjensidige til DinSide.

I tillegg kan kofferten lekke gjøre skader på annen bagasje, grise til på rullebånd og der den blir oppbevart i fly og på flyplasser.

- Vilkårene til forsikringsselskapene er krystallklare på at vi ikke dekker skade på teknisk utstyr som pc, ipad, fotoutstyr, kostbare klokker, kontanter og andre verdigjenstander som er naturlig å ta med seg i håndbagasjen.

Det smarte tipset

En grei huskeregel er ta med seg inn på flyet alt som kan være interessant for en tyv, sier Arne Voll.

Det finnes en god løsning som kan redde deg fra problemer.

Kjøp en liten rull med bobleplast og ha alltid en meter eller to liggende i kofferten. Det tar ingen pass og veier ingenting. Men har et stort bruksområde.

Du kan rulle inn ei flaske med vin, eller pakke inn andre skjøre gjenstander som ellers kan bli skadet eller ødelagt på reisen.

Du kan spare tusenlapper på å bruke noen få tiere på bobleplast. Og den kan brukes igjen og igjen.

Bobleplasten blir som en støtdemper mot all ytre påvirkning. Ta i tillegg en plastpose rundt bobleplasten til slutt, som en ekstra sikkerhet.

Har du i tillegg en koffert i hardplast eller metall så er du godt sikret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer