Reisetriks:

Den redder ferien

Denne bør alltid ligge i kofferten. Årsaken er åpenbar.

BRUK BOBLEPLAST: Dette kan være det som sparer deg for store ekstrautgifter. Foto: Odd Roar Lange
BRUK BOBLEPLAST: Dette kan være det som sparer deg for store ekstrautgifter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet advarer mot å gjøre det, men noen ganger er det knapt noen vei utenom. Da er dette trikset en løsning som redder hele reisen.

Ikke gjør feilen

Har du kjøpt en vinflaske på ferie som du ønsker å ta med deg hjem?

Den kan du ikke ta med deg i håndbagasjen, siden innholdet er over maksimalgrensa på 100 ml. Du kan ta med deg det du får plass til i en liters gjennomsiktig plastpose. Men det er altså ikke tillatt å ta med én liter vin med mindre den er i en forseglet pose fra taxfreebutikken. Husk at kvitteringen også må være synlig.

Dersom du ikke får med deg flasker med alkoholholdig innhold gjennom sikkerhetskontrollen, kan du enten gi de fra deg og få dem destruert, eller sjekke de inn i innsjekket bagasje, skriver Luftfartstilsynet på sin side.

Kostbar reise

Hvis du velger alternativ to, må du være oppmerksom på at du kan få en solid regning i posten fra forsikringsselskapet dersom flaskene knuses under reisen og innholdet ødelegger bagasjen til andre reisende, forteller Luftfartstilsynet.

Mange tror at det rekker å rulle vinflaska inn i en genser eller liknende. Dét gjør det ikke. Det gir ikke god nok beskyttelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.