Den skeive veien gjennom Barcelona

GUIDE: Barcelona lanserer sin egen homoguide til Barcelona by.

Homofile er en egen nisje i den katalanske turistnæringa.

Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/All Over Press Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/AOP
Homofile er en egen nisje i den katalanske turistnæringa.

Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/All Over Press Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barcelona er Spanias rampete lillebror. Her ser man heller mot det sekulære og liberale Europa heller enn det øvrige Spania. Turisme de Barcelona, som er et foretak etablert av Barcelona kommune og byens handels- og industrikammer, har nå gitt ut egen gay guide.

Liberale Spania

Guiden inneholder regulær turistinformasjon, men har en egen seksjon som lister opp tilbud rettet spesielt inn mot homofile: Butikker, barer, kafeer, hoteller, aktiviteter, frisører, bryllupsbyråer. Guiden fås hos Spanias turistkontor i Norge eller hos Barcelona Turismes kontorer.

Barcelona er en av de største europeiske destinasjoner for homofile, og byen er vertskap for en rekke store arrangementer som for eksempel Gay Carnival og en homofil filmfestival. Byens turistkontor har siden 2000 vært medlem av organsasjonen International Gay and Lesbian Travel Association. Mange kjenner til Eixample som også kalles Gayxampel, en av de bedrestilte bydelene i Barcelona hvor det finnes særlig mange tilbud og forretninger med varesortiment som trekker mannlige homofile, men utover byen finnes det utallige tilbud rettet mot dem som med en skeiv orientering hva kjærlighet angår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer