Den store do-bløffen

Jeg er ikke spesielt prippen av meg; oppvokst i Nord-Norge som østlendingene gjerne betegner alt nord for Sinsen-krysset, eller i byen som nordlendingene gjerne kaller slike steder som Trondheim, som jeg er. Jeg trosser gjerne norsk lov om nøden er for stor og avstanden mellom toalettfasiliteter på bensinstasjonene er for lang – som den gjerne er og som du, som har kjørt litt langs norske veier, gjerne vet.

Publisert
Sist oppdatert

Men når vinden blåser kalt fra nord, er det bedre med spreng i blæra enn med tiss på buksa, så vi venter heller på en mulighet til å gjøre vårt fornødne under tak. Og takk og lov som bestilt kan vi nyte synet av et skilt som lyser ”WC”, sammen med ”I” for turistinformasjon. Vi takker himmelske makter for å ha blitt bønnhørt, og svinger fornøyd bilen inn – og setter kurs for det røde huset i enden av plassen.

Etter å ha slåss med den pinglete og vaklevorne slåen for å få døra i lås, skjønner vi at vi er blitt lurt. Vi ser på et ubeskrivelig uappetittlig toalett, et likeså usmakelig gulv og et motbydelig fravær av alt som heter vann, våtservietter eller et aller annet til bruk for desinfisering av hender etter å ha benyttet disse ”fasilitetene” – om man nå kan kalle dette hullet i bakken for fasilitet.

Vi leser ofte leserbrev og skildringer fra skrekkslagne nordmenn som på reise i utkantstrøk på andre kanter av verden, har måttet se seg nødt til brette ned buksa og benytte et hull i jorda som avtrede. Men vi er egentlig ikke mye bedre her i Norge. For selv om skiltene lyser ”WC” langs norske veier, er det ikke ofte disse ”fasilitetene” holder hva de lover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer