Den store fotokonkurransen

De to siste ukevinnerne i DinSides store fotokonkurranse er kåret.

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren store fotokonkurranse er avsluttet, og i konkurransens sjette og siste uke fikk vi inn veldig mange flotte bidrag. Det var vanskelig å plukke ut to ukevinnere som går med i trekningen om et Nikon D60 speilreflekskamera, men vi fant to verdige kandidater.

Tre til skal velges ut

Alt håp er likevel ikke ute for de mange andre som sendte inn bidrag, men ikke ble plukket ut som ukevinnere. Vi skal nemlig plukke ut ytterligere tre bilder som er med i finalen.

Bli med og stem på din favoritt

Vi vil presentere de 15 kandidatene mandag 11. august, og da kan dere lesere være med og stemme på deres favoritt.

Men altså, siste uken av vår fotokonkurranse var det disse to flotte bidragene som ble plukket ut:

Foto: Linda Øxnevad
Foto: Linda Øxnevad Vis mer


Dette deilige bildet er tatt av Linda Øxnevad, og viser hennes tre minste barn på Her vei til bilen etter en dag på stranden.

"De er tripp, trapp, tresko i alder og oppførsel, og ingen av dem har særlig sans for å ha på seg noe som helst i varmen. De er jevnt brune kan man si....," skriver Linda Øxnevad til oss.

Det er Kaisa (5 år) som går først, etterfulgt av Benjamin (3 år) og Mikkel (1 1/2 år).

Den store fotokonkurransen


Dette vakre bildet er tatt av Elly Solheim. Hun knipset denne måkekolonien i Ullsfjord i Troms. Der sitter de på rekke og rad og holder utkikk over sjøen. Et krystallklart bilde med skarpe, fine farger!

Les mer om konkurransen og premiene nederst i artikkelen.

Vinnere uke 5

Vi plukket ut to flotte blinkskudd fra bidragene som kom inn i fotokonkurransens femte uke. Begge bildene er flott komponert, og gir oss en skikkelig gos sommerfølelse. Det finnes ikke noe sted som Norge nå om sommeren!

Patrik plukker blomster til mamma.  Foto: Roger Skjetlein
Patrik plukker blomster til mamma. Foto: Roger Skjetlein Vis mer


Fra Reine i Lofoten. Foto: Pål Amundsen
Fra Reine i Lofoten. Foto: Pål Amundsen Vis mer


Fjerde ukes vinnere

I fotokonkurransens fjerde uke var det disse to bildene som ble plukket ut:

Bildet er tatt på Kjerringøy i Nord-Norge av Elise Fløde fra Rådal. Et flott komponert motiv som virkelig gir sommerfølelse.

Sommerkveld i nord.  Foto: Elise Fløde
Sommerkveld i nord. Foto: Elise Fløde Vis mer


Andre vinner denne uken er et fototeknisk bilde med klasse over. Samtidig som margeritter er sommerblomsten over alle sommerblomster, tok det nok Dagrun Lorgen Jensen fra Langevåg mange eksposisjoner for å få blomsten reflektert i dråpene.

Sommerblomst Foto: Dagrun Lorgen Jensen
Sommerblomst Foto: Dagrun Lorgen Jensen Vis mer


Vinnere uke 3:

Ørjan Klingen har tatt dette flotte sommerbildet av en ku som koser seg stort. - Man kan vel kanskje kalle dette bilde ”kugalskap”, sier Ørjan Klingen som har tatt bildet i Levanger. Her er kua nysgjerrig både på både fotografen og kameraet - noe som gir en fin sommerstemning.

Kugalskap. Foto: Ørjan Klingen
Kugalskap. Foto: Ørjan Klingen Vis mer


Marte og vennene hennes hopper i Mjøsa, det er herlig med ferie og sommer og sol, sier Liv Ø. Kornerud. Hun har tatt bildet av den glade vennegjengen som kaster seg uti. Flott og skarpt bilde som gir en smak av sommernorge.

Badejenter i farta... Foto: Liv Ø. Kornerud
Badejenter i farta... Foto: Liv Ø. Kornerud Vis mer


Vinnere uke 2

Bildet under er tatt av Hege Linn Nilsen og barnet heter Adina Madeleine. Lyset som stikker ut av skyene blir ofte kalt jesuslys av fotografer - noe som kan gi gode bilder med det rette motivet, som her. Dette sier Hege om bildet:

- Bildet er tatt en sen kveld den 27. juni i Hardanger. Etter å ha reist over 40 mil denne dagen, var vi alle klare til å senke våre skuldre og slappe av. Et øyeblikk stod tiden stille og alle nøt naturen rundt oss, før kvelden senket seg og jeg fikk tatt bildet.

Jesuslys i Hardanger.  Foto: Hege Linn Nilsen
Jesuslys i Hardanger. Foto: Hege Linn Nilsen Vis mer


Det andre bildet denne uken er av det litt artige slaget. De to hundene Simba og Emma gir sommerstemning når de gleder seg så mye over isen at tungene ikke kan holdes i munnen. Et fint motiv. Bildet er tatt av Nina Johnsen fra Halden.

Simba og Emma vil ha sin is i sommer også... Foto: Nina Johnsen
Simba og Emma vil ha sin is i sommer også... Foto: Nina Johnsen Vis mer


Vinnere første uke av konkurransen:

Ukens morsomste er helt klart de to apene som er sommeryre på Gibraltar. Det er Knut H. Mykklebust fra Oslo som har tatt bildet. Et skarpt og fint bilde som forteller en historie vi alle kan forholde oss til ...

Dette sier Myklebust selv om bildet:

- Alle blir vel litt ekstra yre når sola skinner – ikke noe unntak for disse to lokale innbyggerne på toppen av Gibraltarklippen. Vi andre måtte vente til vi var tilbake i sommerhuset … Tillatelse til publisering er ikke innhentet, men de virket vel vante til oppmerksomhet så det tror jeg går helt fint.

Sommeryre aper. Foto: Knut H. Myklebust
Sommeryre aper. Foto: Knut H. Myklebust Vis mer


Den andre til å gå videre i kampen om en nytt kamera, er Håvard Øverås Moland fra Tomasjord. Bildet er et stilstudie av hans eldste sønn, Sindre Swan Moland, i det han tester frisbee for første gang i sitt liv, bare to og et halvt år gammel.

Et godt bilde som viser konsentrasjonen til junior, og et motiv som ikke er det letteste å fange der vi har en frisbee i bevegelse.

Frisbee Foto: Håvard Øverås Moland
Frisbee Foto: Håvard Øverås Moland Vis mer


Bli med i konkurransen du også

Send inn ditt fineste feriebilde, og bli med i konkurransen om å vinne et Nikon D60 speilreflekskamera, som koster rundt 5.000 kroner i butikken.

Se vinnerne av fjorårets fotokonkurranse her...

Dette kameraet er et veldig godt speilreflekskamera som passer for speilrefleksnoviser, men det er også et flott kamera for viderekommende speilrefleksbrukere.

DinSide Data har minitestet kameraet. Her er noen utdrag fra testen:

"Nikon D60 er enkelt å ta i bruk, også for de som bare har erfaring fra kompaktkamera. Er interessen der, tar det ikke mange minuttene før man tar bilder og har grunnkontrollen på plass.

Nikon D60 er som sine forgjengere D40 og D40x utmerkede kameraer for de som vil ha kompaktkameraets funksjoner kombinert med speilrefleksens hastighet og utmerkede bildekvalitet."

Les hele testen av Nikon D60 her.

Vi deler også ut premie til to andre fotografier som utmerker seg. Premien er to Universal Presentkort à 1.000 kroner, som kan benyttes i 4.000 butikker over hele landet.

Vil du bli en bedre naturfotograf? Les Arne Nævras tips og råd

Slik er årets konkurranse

I år starter konkurransen 23. juni, og varer til fredag 1. august. Hver uke plukker juryen ut to bilder som går videre til finalen. I tillegg vil juryen sette seg ned når konkurransen er avsluttet, og plukke ut ytterligere tre bilder som vi synes fortjener en plass i finalen.

Deretter er det bare for leserne å stemme på sin favoritt blant de 15 finalistene. Vi skal premiere tre bilder - en juryvinner, en leserfavoritt, og en trøstepremie (eller tredjeplass, om du vil).

Tenk før du knipser

Som du sikkert skjønner er vi i våre fotokonkurranser ute etter de virkelige blinkskuddene. Flotte motiver, en morsom situasjon, et bilde som forteller en historie. Det er ikke meningen å fornærme noen, men erfaringen fra tidligere fotokonkurranser har vist oss at det er mange som sender bilder i hytt og gevær - uten å tenke seg om. Da kommer du ikke langt i vår konkurranse.

Trenger du tips og råd? Her finner du Fototips for ferien

Konkurranseregler

  1. Hver deltaker kan sende inn inntil 10 bilder. Maks ett bilde i hver e-post!
  2. Send med en kort beskrivelse av motivet, med navn på eventuelle personer som er avfotografert.
  3. Bildene skal leveres i digital form, i jpg-format.
  4. Send bildene til reisekonkurranse@dinside.no. Husk å legge ved en beskrivelse av motivet samt fotografens navn og adresse.
  5. Arrangøren forbeholder seg retten til å vise innsendte bilder på sine nettsider ved senere anledninger.
  6. Det er fotografens ansvar å sørge for at avbildede personer er kjent med, og har gitt tillatelse til, at bildene kan offentliggjøres. Er arrangøren i tvil om dette er tilfelle, vil bildene ikke bli med i vurderingen.
  7. Konkurransen er åpen for alle, unntatt ansatte i Aller Internett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer