Den store Grand Prix-testen

Test deg selv i europageografi og Grand Prix-schlägere.

Publisert
Sist oppdatert

Årets norske bidrag har gått videre til den store finalen, som går av stabelen lørdag 24. mai. Stedet for årets Melodi Grand Prix-finale er Beograd, som er hovedstad i Serbia. Men visste du at Serbia grenser til hele åtte land og at republikken har mer enn 10 millioner innbyggere?

I årets MGP er det 51 deltagende land. Under den første melodikonkurransen noensinne, i sveitsiske Lugano i 1956, var deltakertallet 14. Første året Norge var representert var i 1960, hvor Nora Brockstedt med Voi-voi sang Norge inn på en anerkjennende 4.plass.

Det har vært mange triumfer og nederlag siden den gang, samtidig som det har vært mye moro, mye merkelig og mye enda merkeligere ... Sangkonkurransen blir betegnet som "kitsch" i flere utenlandske medier, blant annet skriver kanadiske CTV en analyse av alle skandalene som har vært forbundet med Eurovisjonens sangfestival, gjennom tiår med kitsch ... (Les artikkelen her: artikkel av 3. mai 2008)

Britiske BBC utroper Jahn Teigen som melodifestivalens mest berømte taper. De skriver blant annet "han sang mil etter mil, mens han dro i bukseselene og sparket med beina" ... joda, lukker vi øynene så kan vi se det ganske så tydelig ... (les artikkelen her).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer