Den store ketsjupfesten

Verdens villeste matfest - fyll nevene med klissete tomater og fyr løs.

Trengselen er stor, men selve moroa varer under en time. Gjengitt med tillatelse fra Lahoya.net
Trengselen er stor, men selve moroa varer under en time. Gjengitt med tillatelse fra Lahoya.net Vis mer

Allergisk mot tomater, redd for å bli møkkete, hater kliss, syns tomatsaus er noe dritt? Da bør du holde deg milevis unna den spanske byen Buñol øst for Valencia, onsdag 28. august. Dette er nemlig dagen for den årlige tomatkrigen.

Rosévin og vann

Morgenen begynner med at butikkeiere dekker sine vinduer og fasader med plast - en nødvendighet vil du oppdage når dagen skrider frem. Unge spanjoler, flest menn, fyller etterhvert gatene og torget. Rosévin blir sendt rundt til alle som føler behov for å tynne blodet før kampene begynner. Ikke nok med det - bøtter av vann blir også tømt over hodene på de som måtte befinne seg der - som et forspill til den klissete hovedbataljen.

- Tomater, tomater, tomater, roper menneskemengden, og de får svar. Store lastebiler fylt til randen med saftig, rød ammunisjon triller sakte inn på torget. 125.000 kilo tomater er det som skal til for at kaoset bryter løs. Venner som fremmede blir fiender, og ingen kropp skal gå tørr og tomatløs fra torget denne dagen. Gatene fylles opp av sleip, rød gugge, som en gigantisk tomatsuppe, før det hele er over i løpet av mindre enn en halvtime.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer