Den store machotesten

TEST DEG SELV: Tøffingen Lars Monsen putter ispigger og operasjonsutstyr i sekken, andre må ha solkrem, kvikklunsj og deodorant med. Hvor barsk er du?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har med hudtape, litt plaster og sysaker til å sy sår, sier Lars Monsen (43).

Det kribler i magen til Lars Monsen når han tenker på Canada. Eller Alaska. Bak seg har Lars Monsen noen tusen villmarksnetter i bagasjen. Den utdannede læreren fra Groruddalen i Oslo har gjort fjell, prærie og tundra til levevei, og redd er han ikke.

- Jeg lærte sying av sår etter å ha sett det på en film. Jeg har aldri hatt bruk for å sy egne sår, men har sydd på hundene, sier han. Men blir det nødvendig så gjør jeg det, fortsetter Monsen.

Ute en vinternatt

- Det er litt av en kar. Han er rett og slett utrolig, sier Lars Monsens forlegger og forlagskompanjong Erik Pettersen, administrerende direktør i Boksenteret.

 • Krysset Alaska til fots. 3.000 kilometer ble tilbakelagt til fots på ti måneder
 • Gått Norge på langs: 3.000 kilometer på 365 dager
 • Gått gjennom Norge, Finland og Sverige. 900 kilometer
 • 6.500 kilometer lang kryssing av Canada
 • I tillegg opplyser Monsen via sitt nettsted at han har overlevd en uke på hundemat og måneder i vinterfjellet uten annet utstyr enn en spade og en vanntett presenning.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer