Den store manndomsprøven

Mandag den 23.oktober avholdes verdens største manndomstest, i det VM i Ironman Triathlon går av stabelen på Hawaii.

Publisert

For 20. år på rad skal vi få se skillet mellom menn som er menn og menn som er kyllinger. De hardeste av de harde setter hverandre i stevne på Hawaii neste mandag. Tøffingene må svømme 3.86 kilometer, sykle 18 mil og løpe 4.2 mil; alt i løpet av én og samme dag.

Spinning for feiginger

Det finnes mange grunner til å dra til Kailua Bay på Hawaii, en av de mindre opplagte er naturlig nok å reise dit for å slite seg ut med å løpe, sykle og svømme mil etter mil. For å gjøre noe sånt må man enten være gal eller delta i Ironman-konkurransen. Det kan selvsagt diskuteres om man ikke også må være litt smågal for å delta..

1500 menn (og noen kvinner) i alderen 18 til 80 år har meldt seg på konkurransen. Sammenligningen med det å delta på en spinning-time (sykkel i sal) på SATS kan du bare glemme, for på dette tidspunktet har Hawaii temperaturer mellom 28 og 35 grader, i tillegg til en luftfuktighet på hele 90 prosent.

Sykkeltur i 60 varmegrader

Det hele begynner med svømme-etappen, som både starter og slutter på Kailuas brygge. Deltagerne svømmer så i en konstruert trekant i vannet som holder hele 26 varmegrader. Med en gang de hopper opp av vannet må de kaste seg på syklene og legge ut på den 18 mil lange etappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer