Den store pølsetesten

Pølser er billig og populær sommermat i lettvinte utekjøkken. Men er de gode? Vi har testet syv pølseslag for avanserte pølsespisere, og kårer en soleklar grillvinner.

Publisert
Sist oppdatert
Vi har testet voksne pølser for voksne pølsespisere.
Vi har testet voksne pølser for voksne pølsespisere. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Pølser - det er barnemat tenker mange. Ikke noe voksne mennesker med stolthet og bravur klasker på grillen for å imponere kresne terrassegjester. Men hvor overdådige grillgjestebud vi enn makter å prestere, er grillpølsen en klassiker de fleste av oss likevel tyr til med jevne mellomrom. De avlange, rødbrune og vakuumpakkede er uslåelige på både pris og enkelhet. Valget er lett i travle sommerdager der man både skal rekke en tur på fjorden, et slag krokett og et strøk maling på hytta før middag.

 • Pølsetesten i bilder
 • Skroll ned for mer.

  Voksne pølser til test

  Vårt testpanel på fire voksne rundt de 30, innrømmer at de gjerne tyr til litt mer avanserte varianter enn tipakker med tynne grillpølser. Når barn ikke får styre valget, står det gjerne både chili, ost og løk på innholdsfortegnelsen. I denne testen har vi derfor fokusert på typiske voksne pølsevalg; pakker med få, men store pølser, og spennende smaksvarianter.

  Typisk norsk grillvær?
  Typisk norsk grillvær? Vis mer


  Den største overraskelsen vi fikk i testen, var at smaken på pølsene var så vidt forskjellig. Med store pølseglis kåret vi glatt en soleklar vinner, og med alle tomler ned var vi like enstemmig enige om den overbevisende taperen. Vi er også overrasket over de relativt solide prisforskjellene - fra 59,90 til 99 kroner kiloen kostet våre testpølser.

 • Best og verst - her er testresultatene
 • Tilbehør

  Ketsjup, sennep, rå løk, stekt løk, rekesalat, dressing og vafler... Meningene er så delte hva gjelder tilbehør, at vi ikke lar noe av dette forstyrre smaksopplevelsene i testen - med to viktige unntak. Grillpølser uten brød eller lomper er rett og slett helt umulig. Vi smakte oss derfor gjennom tre populære brødtyper og tre lompevarianter også.

 • Se kort sammendrag av testen her
 • Pølsetesten i bilder
 • Få også med deg vår produktguide til kul camping.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer