Den store pølsetesten

Pølser er billig og populær sommermat i lettvinte utekjøkken. Men er de gode? Vi har testet syv pølseslag for avanserte pølsespisere, og kårer en soleklar grillvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Pølser - det er barnemat tenker mange. Ikke noe voksne mennesker med stolthet og bravur klasker på grillen for å imponere kresne terrassegjester. Men hvor overdådige grillgjestebud vi enn makter å prestere, er grillpølsen en klassiker de fleste av oss likevel tyr til med jevne mellomrom. De avlange, rødbrune og vakuumpakkede er uslåelige på både pris og enkelhet. Valget er lett i travle sommerdager der man både skal rekke en tur på fjorden, et slag krokett og et strøk maling på hytta før middag.

Pølsetesten i bilder

Skroll ned for mer.

Voksne pølser til test

Vårt testpanel på fire voksne rundt de 30, innrømmer at de gjerne tyr til litt mer avanserte varianter enn tipakker med tynne grillpølser. Når barn ikke får styre valget, står det gjerne både chili, ost og løk på innholdsfortegnelsen. I denne testen har vi derfor fokusert på typiske voksne pølsevalg; pakker med få, men store pølser, og spennende smaksvarianter.

Den største overraskelsen vi fikk i testen, var at smaken på pølsene var så vidt forskjellig. Med store pølseglis kåret vi glatt en soleklar vinner, og med alle tomler ned var vi like enstemmig enige om den overbevisende taperen. Vi er også overrasket over de relativt solide prisforskjellene - fra 59,90 til 99 kroner kiloen kostet våre testpølser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer