Den store reiseduellen

Phuket og paradisøyene i Sør-Thailand eller Cancun og Yucatanhalvøya. Vi lot de to turistgigantene møtes for å kåre en mester.

Publisert

Phuket, for de aller fleste er landets største øy synonymt med Thailand. Hit flyr chartermaskinene i kø med forventningsfulle solslikkere - på jakt etter den perfekte strand, svale dager under kokospalmene eller en smak av Østens kulturliv.

Omtrent like langt unna – i motsatt retning – finner vi en annen turistmagnet. Cancun er turistenes brohode på den eksotiske meksikanske Yucatanhalvøya. Et reisemål som nok er mindre kjent for nordmenn flest, men som er svært stort i verdenssammenheng.

Vi har latt de to chartermålene gå syv runder i ringen, klikk på lenkene for å se hvem som gikk av med seieren i de ulike kategoriene.

18635">Best på strender18638">Best på mat18642">Best på uteliv18639">Best på familievennlighet18643">Best på severdigheter18640">Best på shopping18635">Best på utflukter18644">Og vinneren er...

Eksplosivt til Østen

Siden Thailand ble introdusert som pakkereisemål fra Norge midt på 90-tallet har chartertrafikken hatt en eksplosiv økning. Star Tour, som er størst på charter til Østen, har økt fra 700 passasjerer i 1995 til over 6.500 for årets sesong. Med utgangspunkt i Phuket har nå turoperatørene utvidet tilbudet til nærliggende steder som Krabi, Koh Phi Phi og Khao Lak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer