Den store Romaguiden

Det har tatt to år å sette Roma tilbake til 1600-tallet, du får neppe en bedre mulighet til å se den evige stad med sine aller beste klær.

Publisert

Roma er inne i sitt hellige år og venter 30 millioner på besøk. Over de siste to årene har byen gjort seg klar til feiringen, og nå stråler den evige stad i en sjelden glans. Har du allerede vært i Roma kjenner du sikkert følelsen av at du må tilbake, har du ennå ikke vært der er det på høy tid å dra. Roma er nemlig byen du aldri blir ferdig med.

Åtte milliarder for fire hundre år

For å markere at det er 2.000 år siden Jesu fødsel, har byens myndigheter påkostet Roma en ansiktsløftning til godt over åtte milliarder kroner. Slik som seg hør og bør når en verdensreligion skal feires. Mer enn 5.000 håndverkere har jobbet over en toårsperiode for å ferdigstille de ulike prosjektene. Fasader er rengjort og malt om, skulpturer er pusset og museene har strukket åpningstiden og trykket opp brosjyrer på engelsk.

Målet har hele tiden vært å gjenskape byen i sitt autentiske lys. Utgangspunktet har vært stilarter typiske for Roma på 15- og 1600-tallet. Offentlige og private hus og bygninger har eksempelvis blitt malt om i varme jordfarger som er særegne for Lazio regionen. Arbeidet er gjennomført etter de antikke metoder, hvor jord blandes med melk, vann og kalkstein for å gjenskape de originale fargene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer