Fly fra Oslo lufthavn, påska 2019:

- Den travleste påska noensinne

Påsken 2019 blir den travleste noensinne på Oslo lufthavn med over 100.000 reisende fredag 12. april.

BEREGN GOD TID: Påska 2019 blir den travleste noensinne på Norges hovedflyplass, ifølge Oslo lufthavn. Og de travleste dagene er allerede uka FØR selve påskeuka. Foto: NTB scanpix
BEREGN GOD TID: Påska 2019 blir den travleste noensinne på Norges hovedflyplass, ifølge Oslo lufthavn. Og de travleste dagene er allerede uka FØR selve påskeuka. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange skal tilbringe påska hjemme, planlegger drøyt halvparten av Norges befolkning å reise bort. Noen reiser i Norge, mens storbyferie og Gran Canaria også er populære destinasjoner - og vi nordmenn er jo som kjent veldig glad i å reise til Spania og Sverige, hele året. Den seine påska får «skylda» for at mange velger bort hyttepåske akkurat i år, men fredag før påske og onsdag i påskeuka kommer det til å bli kaos på veiene.

- Når påsken er så sein som i år, ser vi at det er de europeiske storbyene i tillegg til typiske solfylte kystbyer som topper statistikken over påskedestinasjonene, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Dette betyr imidlertid også at Oslo lufthavn forventer rekordmange reisende på denne påsken, og Avinor oppfordrer de reisende til å beregne litt ekstra tid.

- Den travleste påska noensinne

Ifølge kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen, blir påsken 2019 den travleste noensinne, med over 100.000 reisende fredag 12. april.

- Torsdag 11. og fredag 12. april blir de to travleste i påskeutfarten med tett inntil 100.000 hver dag. Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

Spesialbagasje? - Vær forberedt

Han poengterer at det er mange kjente golfdestinasjoner som Malaga og Las Palmas, på topplistene over hvor folk skal reise denne påska, noe som kan bety flere golfbager enn skibager på spesialbagasjebåndet i år.

Uansett hva slags spesialbagasje du reiser med, oppfordrer kommunikasjonssjefen til å sjekke at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bager.

- Reiser du med spesialbagasje er det lurt å være litt forberedt på forhånd både når det gjelder hva dette koster med flyselskapet ditt og hvor du skal levere det på flyplassen, sier han.

Gull fra arkivet: Vi festet kameraer på en koffert, for å se innsiden av det kompliserte bagasjesystemet på flyplassen! Se flere ferske reisesaker på http://www.dinside.no/reise/ Video: Per Ervland Vis mer

Disse bør beregne ekstra tid i passkontrollen

Andersen minner om at det er lurt å beregne ekstra tid for dem som skal reise utenfor Schengen.

- Skal du gjennom passkontrollen er det lurt å beregne ekstra tid, da det kan være tidspunkter med køer. Man kan også benytte den selvbetjente passkontrollen dersom man har et pass som er godkjent for dette. Det kan bidra til å redusere køtida, både for deg selv og alle rundt deg, forklarer Westher Andersen.

Dette vil altså gjelde dersom du skal reise til for eksempel Storbritannia, Tyrkia eller USA. Du kan se en liste over hvilke land som er med i Schengensamarbeidet nedenfor:

Dette er Schengen-land:

Schengenområdet består av 26 europeiske land. Mellom disse landene er det vanligvis ikke passkontroll.

Schengenområdet består av: Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

De travleste dagene

Her kan du se antall forventede passasjerer i påsken for Avinor Oslo lufthavn, avgang og ankomst.

Som du kan se: torsdag og fredag denne uka blir de travleste dagene, og det er altså før påska egentlig setter inn. Mandag 2. påskedag (22. april) og tirsdagen deretter (23. april) blir det også nesten 95.000 reisende, så også da blir det ganske travelt.

Sjekk din avreisedag og beregn tid deretter.

 • Onsdag 10. april – 84. 280
 • Torsdag 11. april – 95. 356
 • Fredag 12. april – 102. 530
 • Lørdag 13. april – 58. 601
 • Palmesøndag – 76. 300
 • Mandag 15. april – 68. 842
 • Tirsdag 16. april – 61. 714
 • Onsdag 17. april – 76. 236
 • Skjærtorsdag – 72. 323
 • Langfredag – 52. 317
 • Påskeaften – 41. 123
 • 1. påskedag – 70. 698
 • 2. påskedag – 93. 015
 • Tirsdag 23. april – 94. 722

Saken ble sist oppdatert 12. april 2019

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer