Den usminkede sannhet

De som reiser vet best - i Reiseguiden får du den subjektive og usminkede sannhet om forskjellige reisemål.

Foto: Damon Hart-Davis, DHD Photo Gallery Foto: Damon Hart-Davis
Foto: Damon Hart-Davis, DHD Photo Gallery Foto: Damon Hart-Davis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kakerlakker, nedslitt rom, gamle møbler, mye bråk og utrolig dårlig renhold. Det var forresten så lytt der at i løpet av den ene natten vi tilbragte der, våknet vi flere ganger av at naboen prompet! Når den samme naboen gikk på toalettet hørtes det ut som han satt i vårt klesskap (sammen med kakerlakkene).

Det er Ole som forteller dette om et hotell på Rhodos. Historien finner du i reiseguiden - nettsidene du besøker for å lese vanlige turisters egne inntrykk fra stedene de har besøkt. Her leser vi alt fra overstrømmende anbefalinger og herlige paradishistorier, til mer grovkornede beskrivelser av sannheten bak glatte turistfasader. Nedenfor kan du lese noen av advarslene fra Reiseguidens nesten tusen innlegg om reisemål verden rundt, og flere av historiene kommer fra superpopulære steder som Thailand, Kreta og Lanzarote.

Har du selv noe å fortelle? Skriv det i Reiseguiden.

Skroll ned for mer.

En forøvrig fornøyd Lanzarote-turist er ikke så glad for salgstriksene i butikkene på Kanariøya. Stig forteller om sine opplevelser fra en lokal kamerabutikk, og sier klart fra:

- Dra hit om du ønsker sol og bad, men skal du handle noen dyre greier, så hold deg LANGT unna ... garanterer deg at du blir lurt!

 • Mer om slike svindelforsøk leser du her, og i morgen finner du flere svindelhistorier på DinSide.

  Dyrt og annet over dammen

  Minneapolis i USA lokker mange på grunn av det gedigne kjøpesenteret Mall of America. Men er det verdt å ta turen hit bare for dette? Kent Robert mener byen er kjedelig.

  - Anbefaler egentlig ikke en tur dit. Det er mye annet å se i USA enn et stort kjøpesenter. For det var vel egentlig bare det det var.

  Alf Aleksander uttaler seg i klare vendinger om et annet viktig reisemål, Bermuda.

  - Bermuda har ikke noen severdigheter av betydning, med unntak av rester etter engelsk kolonistyre. (Navn som Hangman Island sier jo sitt.) Bermuda anbefales dersom du skal sole deg og bade, ikke noe annet, og har godt med penger i pungen.

  Eksotisk, men hva så?

  Phuket er intet annet enn en turistmaskin, mener en av bidragsyterne i Reiseguiden. Foto: Lars Brubæk
  Phuket er intet annet enn en turistmaskin, mener en av bidragsyterne i Reiseguiden. Foto: Lars Brubæk Vis mer


  Henning har besøkt Monastir i Tunisia, og er fornøyd med å ha fått en billig ferie. Men han kommer også med et par advarsler.

  - Største nedtur: Reisehåndboken Turen går til Tunisia; Svært ukritisk - og med flere direkte feil!!!! På en solid andreplass kommer tunisiske handelsmenns glidetaklinger for å få deg inn i akkurat DEN butikken.

  En østenfrelst nordmann er ikke imponert av Thailands turiststeder, og har følgende melding til de som lurer på en reise til kjente steder som Phuket.

  - De havner på et fryktelig trangt fly og en bomaskin av et hotell med laget kultur og påmalte smil. Hva du enn kjøper så regn med å bli lurt, det er med i prisen.

  Og hva anbefaler han i stedet? Reis til Nord-Thailand eller Malaysia er tipset.

  Egypt passer ikke alle, og Halfdan lengter ikke tilbake. Hør bare her:

  - Den beste dagen jeg hadde i Egypt var den dagen jeg reiste der fra. Jeg og min danske kamerat opplevde å bli kastet stein på da vi gikk gjennom et marked i Cairo.

  Greske nedturer

  Greske øyer lokker mange, men det er ikke gitt at idyllen fra brosjyrene faktisk finnes i virkeligheten, som vi også så i innledningen av denne artikkelen. Thomas' versjon av ferieøya Kalymnos er heller ikke egnet som reklametekst i feriekatalogen.

  - Søppelet flyter rundt i gatene, og på stranda. Maten er elendig, stort sett frossenmat de varmer opp, med bløte, hvite pommes frites til. Det er ELENDIG uteliv, umulig å ha det moro på byen her. Stort sett gamle, sure grekere og noen barnefamilier som er her. Attpåtil er det veldig høyt prisnivå i forhold til andre greske steder. Alt i alt ville jeg mye heller feriert i Kongsvinger, der slipper du iallefall å tråkke rundt i andres søppel og så er det kanskje noen damer der.

  Kretas strender fylles av skandinaver, men alt er ikke gull på den greske øyperlen. Foto: Karoline Brubæk
  Kretas strender fylles av skandinaver, men alt er ikke gull på den greske øyperlen. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


  Flere greske skuffelser - Tord har vært på Kreta, og bodd på feriestedet Platanias. Ikke spesielt minneverdig, virker det som.

  - "Byen", om man kan kalle den det, er delt i to av en sterkt trafikkert hovedvei. På hver side er det tett i tett med tavernaer og butikker med forskjellige turistprodukter. Et smalt fortau skal da huse ufattelig mange SKANDINAVER, og det blir fryktelig trangt om plassen!

  Har du lignende historier å fortelle? Skriv det i Reiseguiden

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer