Den vil koste deg 14.000 kroner

Én krone per pose blir lite sammenlignet med dette.

Dette blir dyrt - i New Delhi. Foto: colourbox.com
Dette blir dyrt - i New Delhi. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal det koste deg dyrt å pakke i plast. Miljømyndigheter i New Delhi vil bli kvitt plastposene, som defineres som miljøsvineri. Estimater tilsier at det bare i denne byen forbrukes 10 millioner plastposer - hver dag. Nå innføres forbudet.

- Vi vil at folk skal forstå at de ikke kan komme unna med å bruke plastposer. Om de velger å bryte loven systematisk, har rettsvesenet nå de virkemidlene som skal til, sier New Delhis miljøsjef, J. K. Dadoo i følge Fairhome.co.uk.

Straffen for å bruke plastposer kan komme opp i 100.000 rupee, eller cirka 14.000 kroner! Alternativt fem år i fengsel.

Les også: Plastposene bør ikke fjernes i Norge - se hvorfor

Dyrere handel

Forbudet vil ha en myk start for å gi virksomheter muligheten til å bytte til jute, papir og bomullsposer. Men mange innbyggere og virksomheter frykter at forbudet vil gi dyrere varehandel. De alternative posene koster fire-fem ganger så mye som plastvarianten.

Rwanda, Bangladesh og Bhutan har innført forbud, etter sigende vellykkede, mot plastikkposer allerede. Det samme har San Fransisco.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer