Den virkelige ordlista

Les hva ordene fra de fine katalogene og de lekre nettsidene betyr.

Publisert
Sist oppdatert

Bestillingsrabatt: Dette betyr ikke at du får en billig ferie, men derimot at du får 100 kroner i avslag når du bestiller reisen på Internett. Bestiller du ferie via et charterselskap, tar dette 80 prosent av arbeidsdagen din; du må lete etter feriemål, mens charterselskapenes nettbestillingsvinduer åpner og lukker seg, og det til sist blir umulig å huske hvor du fant et interessant ferietilbud. Til slutt bestiller du ferien via telefonen, mister de 100 kronene i rabatt og får et påslag på telefonregningen på cirka 200 kroner etter tre timer i muzak-kø.

Enkel servering om bord i flyet: Når flyselskapene sier at deres egen mat er enkel, betyr dette følgende: 1) Du får et objekt i smørbrødform. Dette kan ikke spises, til tross for duftelementer som minner om mat. 2) Du kan kjøpe en flaske øl til 50 kroner etter at objektet er servert.

Enkelt hotell: Er du på weekendtur på et hotell med merkelappen "enkelt," betyr ikke dette at du kommer til et minimalistisk hotell med moderne kunst; et enkelt hotell betyr feltseng, 14-tommers flimmer-TV og null kose-effekter i form av småflasker med Burberry-shampo og cognac. Gå ett trinn tilbake og les brosjyren igjen med fokus på å luke ut alle alternativer med "enkelt" i teksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer