Denguefeber herjer i Karibia

The Pan American Health Organisation advarer om epidemilignende tilstander i Karibia i vinter.

Publisert
Sist oppdatert

The US Centers for Disease Control & Prevention har sent ut advarsler om denguefeber-utbrudd i Mexico, Brasil, Guadeloupe og Martinique.

I Den dominikanske republikk har 5.400 personer blitt lagt inn på sykehus og opptil 60 nye tilfeller blir rapportert hver dag. Helsemyndighetene i Puerto Rico og Jamaica har sendt ut advarsler, og også myndighetene i St Lucia advarer om at en epidemi kan være forestående.

Så langt i år har det blitt registrert 630.356 tilfeller i Latinamerika og Karibia. Det er 11 prosent flere tilfeller enn i hele 2006. De influensalignende symptomene gir kraftige leddsmerter og smerter bak øynene. De fleste smittede blir friske etter noen dager, men over 12.000 har utviklet hemoragisk feber (DHF), blødningsfeber, som fører til indre og ytre blødninger, og 183 personer har dødd.

The Pan American Health Organisation advarer om at vinterens fuktige klima, forårsaket av værfenomenet La Niña, vil gjøre epidemien verre, slik at antall smittede kan komme opp i nær enn én million i 2007.

- Det finnes ingen vaksine eller behandling for denguefeber. Fem prosent av de smittede utvikler blødningsfeber eller dengue sjokksyndrom (DSS) - begge er ekstremt alvorlige sykdommer som krever sykehusinnleggelse, sa Dr Ron Behrens ved London’s Hospital for Tropical Diseases til den britiske avisen The Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer