Denguefeberen herjer Phuket

Denguefeberen brer om seg i Phuket: I løpet av februar er 30 mennesker er smittet, mot ti i februar.

Denguefeberen herjer Phuket
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Phuket har utstedt en offentlig helseadvarsel, og det er iverksatt tiltak for å få bukt med myggen som sprer sykdommen. Dette melder Phuket Gazette.

Er du redd?

Er du redd for å bli syk på reise? (Avsluttet)
Ja(49%) 55
Nei(43%) 48
Vet ikke(8%) 9
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.


Ingen vaksine, ingen behandling

Denguefeberen skyldes et virus som smitter via myggstikk. Det finnes ingen vaksine, og ingen medisiner om du skulle bli smittet. Det beste du kan gjøre er selvsagt å ta dine forholdsregler for ikke å bli stukket av den smittebærende myggen. Dersom du likevel blir smittet, er eneste behandling hvile, væsketilførsel og smertestillende tabletter. I sjeldne tilfeller kan sykdommen være dødelig. Dersom du har mistanke om at du er smittet, bør du oppsøke lege.

Flest thailendere

30 mennesker smittet av denguefeber hittil i februar – og de fleste smittetilfellene registrert hittil i år er thailendere, ifølge helsevesenet. Rundt fem prosent av de smittede i fjor var utlendinger, ifølge Phuket Gazette.

Utrensking

For å få bukt med myggen som sprer sykdommen er det iverksatt utrenskingstiltak. Helsearbeidere og frivillige gjennomfører inspeksjoner i husholdninger på jakt etter utildekket, stillestående vann, hvor myggen legger egg. Avhengig av hva man finner, vil husene merkes med et rødt, grønt eller gult merke. Rødt der det er funnet moskitolarver, gult der det er funnet utildekket vann uten larver, og grønt der det ikke er verken utildekket vann eller larver. Dette prosjektet begynte 19. februar, og vil pågå til 7. mars.

Ingen grunn til bekymring

Selv om det er en økning i denguefeber i Phuket, er det ifølge Dr. Hasle på Reiseklinikken ingen grunn til bekymring.

- Det er veldig vanlig med denguefeber i Thailand, men vi fraråder ikke folk å reise dit. Man må bare være veldig nøye med å beskytte seg mot myggen, dvs. være flink til å smøre seg med myggmelk, bo på steder med aircondition osv., får vi vite på Reiseklinikken.

Dersom du får kraftig feber etter hjemkomst fra eksempelvis Thailand, er det mest sannsynlig denguefeber – og du bør oppsøke lege snarest mulig, er oppfordringen fra Reiseklinikken.

 • Her kan du lese hvordan du kan unngå å bli stukket av smittebærende mygg

 • Her kan du lese mer om denguefeber

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer