Denguefeberen herjer Phuket

Denguefeberen brer om seg i Phuket: I løpet av februar er 30 mennesker er smittet, mot ti i februar.

Denguefeberen herjer Phuket
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Phuket har utstedt en offentlig helseadvarsel, og det er iverksatt tiltak for å få bukt med myggen som sprer sykdommen. Dette melder Phuket Gazette.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Ingen vaksine, ingen behandling

Denguefeberen skyldes et virus som smitter via myggstikk. Det finnes ingen vaksine, og ingen medisiner om du skulle bli smittet. Det beste du kan gjøre er selvsagt å ta dine forholdsregler for ikke å bli stukket av den smittebærende myggen. Dersom du likevel blir smittet, er eneste behandling hvile, væsketilførsel og smertestillende tabletter. I sjeldne tilfeller kan sykdommen være dødelig. Dersom du har mistanke om at du er smittet, bør du oppsøke lege.

Flest thailendere

30 mennesker smittet av denguefeber hittil i februar – og de fleste smittetilfellene registrert hittil i år er thailendere, ifølge helsevesenet. Rundt fem prosent av de smittede i fjor var utlendinger, ifølge Phuket Gazette.

Utrensking

For å få bukt med myggen som sprer sykdommen er det iverksatt utrenskingstiltak. Helsearbeidere og frivillige gjennomfører inspeksjoner i husholdninger på jakt etter utildekket, stillestående vann, hvor myggen legger egg. Avhengig av hva man finner, vil husene merkes med et rødt, grønt eller gult merke. Rødt der det er funnet moskitolarver, gult der det er funnet utildekket vann uten larver, og grønt der det ikke er verken utildekket vann eller larver. Dette prosjektet begynte 19. februar, og vil pågå til 7. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer