Denne byen er et hotell

Flytt inn i renessansens Italia.

Publisert
Sist oppdatert

Er du eventyrlysten og skal på ferie i sommer? Da bør du vurdere dette.

Byen Santo Stefano di Sessanio er laget av stein og er rekonstruert i tråd med lokale tradisjoner som går helt tilbake til 1600-tallet, skriver budgettravel.com. Du bor i leiligheter eller rom i renoverte hus, og er nabo med byens lokale borgere.

Direktøren for hotellet Sextantio, Giovanni Pacifico, sier til budgettravel.com at man blir en del av byen, om enn bare midlertidig.

Det er den halvt italienske og halvt svenske entrepenøren Daniele Kihlgren som startet det innovative prosjektet.

Han kom over den forlatte landsbyen på en motorsykkeltur, og bestemte seg for å forvandle byen tilbake til det den var på 1600-tallet: en pulserende mellomstasjon på den italienske ullruten.

Se video fra byen...

Bostandard

Leilighetene og rommene er møblert i stil med lokale tradisjoner. Dørkarmer, hyller og andre materialer er også spesiallaget for å passe inn i den tradisjonelle stilen.

Til og med håndlagede spikere ble brukt i restaureringen av byen, som er ment å ligne den enkle landsbyen den en gang var.

Overnatting i byen starter på 1.277 kroner for et dobbeltrom, og hvert av rommene er unikt laget. Noen er enkelt møblert med steinvegger og små vinduer, mens andre har tak laget av hundre år gammelt treverk og peis.

I tillegg til å bo som en italiener på 1600-tallet, kan du også spise som en. Hotellets restaurant serverer bare mat laget av de samme ingrediensene som de lokale overlevde på i århundrer.

Dersom du vil være sosial i andre deler av byen er dette også fullt mulig. Etter åpningen av hotellet har det lokale livet blomstret, og du finner nå syv restauranter, tre barer, et halvt dusin bed & breakfast og moteller samt lokale gårder som tar imot turister.

Takknemmlige lokale

Hotellet har bragt den halvdøde landsbyen tilbake til livet, og på kort tid har den lokale økonomien fått seg en real boost.

Før restaureringen var Santo Stefano di Sessanio, som ligger i Abruzzo-regionen, kjent for å være et fattig område. En av kvinnene som er oppvokst i det fattige området skal ha takket Kihlgren for å gi verdighet til noe hun var opplært til å være flau over, skriver budgettravel.com.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer