Denne dagen kjøper du IKKE pass...

Dagen etter Kristi Himmelfartsdag er det forventet lange køer på passkontorene.

Ikke sats på raskt pass samme dagen som alle andre... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Ikke sats på raskt pass samme dagen som alle andre... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mai er den travleste måneden for passkontorene rundt om i landet, og dagen etter Kristi Himmelfartsdag, 22. mai, er dagen det virkelig topper seg. Da er det skolefri og mange familier benytter denne dagen til å få pass til sommerferien.

Det forventes stor trafikk og forholdsvis lange køer denne dagen, forteller Helene Marck, kommunikasjonsrådgiver ved Politidirektoratet.

- Dette er en observasjon vi har gjort over flere år. Denne dagen faller mellom helligdagen og helg, noe som gjør at mange benytter anledningen til å ta fri og reise for å skaffe seg pass til sommeren, sier Mack.

Velg en annen dag

- På en vanlig arbeidsdag utsteder vi mellom 30 og 40 pass, mens vi på årets travleste dag utsteder opptil 150-200 pass. Vi oppfordrer derfor publikum til å velge en annen dag til å fornye passet sitt, sier leder for Bevillingsseksjonen ved Søndre Buskerud politidistrikt, Randi Tjellaug Finnestrand.

Åpner for fingeravtrykk i passet...

I forbindelse med overgangen til biometriske pass, vil antall steder du får utstedt pass i flere politidistrikter i landet, reduseres fremover. Om de ikke allerede har blitt redusert. I Oslo kan du nå bare kjøpe pass ved passkontoret i politihuset på Grønland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer