Denne er farlig

Fraråder bruk av badedyr.

Publisert
Sist oppdatert

Dansk sjøredningstjeneste (Søværnets Operative Kommando, SOK) fraråder nå bruk av badedyr ved sjøen. Dyrene er nemlig direkte eller indirekte årsak til mange utrykninger og ulykker ved danske strender, skriver Jyllandsposten.

18 ganger de siste fire årene har SOK rykket ut i redningsaksjoner, der det viser seg at den man tror er i nød, faktisk er et løpsk badedyr, skriver Aftenposten.

Danskene råder nå alle som besøker strendene om å la badedyrene bli igjen hjemme.

Så farlig er sola nå

Driver til havs

- Hvert år opplever vi barn og voksne som driver til havs på badedyr, gummibåter, luftmadrasser eller lignende, og i verste fall drukner, sier sjefen for SOKs overvåknings- og beredskapsavdeling, kommandørkaptein Stefan N. Andersen, i en melding publisert på SOKs nettsider.

Rådene fra SOK er å droppe badedyret. Om du likevel bruker slike badeleker, så ikke svøm etter det om det blåser til havs. Vær spesielt oppmerksom ved fralandsvind.

Den danske redningstjenesten ber også publikum varsle om tapte badedyr, slik at man ikke risikerer falsk alarm og unødige redningsaksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer