Denne er farlig

Fraråder bruk av badedyr.

Publisert
Sist oppdatert

Dansk sjøredningstjeneste (Søværnets Operative Kommando, SOK) fraråder nå bruk av badedyr ved sjøen. Dyrene er nemlig direkte eller indirekte årsak til mange utrykninger og ulykker ved danske strender, skriver Jyllandsposten.

18 ganger de siste fire årene har SOK rykket ut i redningsaksjoner, der det viser seg at den man tror er i nød, faktisk er et løpsk badedyr, skriver Aftenposten.

Danskene råder nå alle som besøker strendene om å la badedyrene bli igjen hjemme.

Så farlig er sola nå

Driver til havs

Drukningsulykker i Norge

I fjor omkom 24 mennesker i ulykker med fritidsbåt. Av disse var 21 menn, 2 kvinner og 1 barn. I 2006 døde 65 personer av andre drukningsulykker, av disse var seks barn under 14 år.

Kilder: Redningsselskapet og SSB


- Hvert år opplever vi barn og voksne som driver til havs på badedyr, gummibåter, luftmadrasser eller lignende, og i verste fall drukner, sier sjefen for SOKs overvåknings- og beredskapsavdeling, kommandørkaptein Stefan N. Andersen, i en melding publisert på SOKs nettsider.

Rådene fra SOK er å droppe badedyret. Om du likevel bruker slike badeleker, så ikke svøm etter det om det blåser til havs. Vær spesielt oppmerksom ved fralandsvind.

Den danske redningstjenesten ber også publikum varsle om tapte badedyr, slik at man ikke risikerer falsk alarm og unødige redningsaksjoner.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer