Kostbar sommerferietabbe

Denne feilen vil koste deg tusenlapper

Dette bør du vite før du bestiller norgesferien.

SNARVEIENE TIL FERIEKUPPET: Vi deler noen smarte tips til deg som vil spare mange tusenlapper på norgesferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
SNARVEIENE TIL FERIEKUPPET: Vi deler noen smarte tips til deg som vil spare mange tusenlapper på norgesferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiselivs-Norge forbereder seg nå på en ny supersommer etter at sommermånedene i fjor slo alle rekorder. Og flere overnattingsbedrifter planlegger å legge på prisene i forhold til fjoråret. Det vil føre til dyrere ferie for tusenvis av nordmenn.

Spar penger

Men det finnes noen smarte tips for dem som vil gjøre et norgesferiekupp allerede nå.

Du kan nemlig spare så mye som 50-70 prosent dersom du bestiller på rett tid og rett måte. Å finne de beste prisene tar litt tid. Starter du planleggingen og bestillingen for sent vil årets sommerferie kunne bli mye dyrere enn nødvendig. For nå stiger prisene uke for uke.

- Vi opplever en sterk økning i interessen fra nordmenn som vil feriere i Norge. Å være tidlig ute er smart for dem som vil ha de beste rommene. Vi opplevde også i fjor at rom med veranda, fjordutsikt og de største rommene var utsolgt flere uker før ferien. Nå gjentar dette seg, sier Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder.

Velg andre reisemål

- Det beste tipset er å bestille tidlig. Vi ser allerede nå at prisene, spesielt i pressområdene, ligger langt over hva de gjorde på samme tid i fjor, sier daglig leder Eivind Askeland, ved Hoff Hotels, som eier fem hoteller i byene Trondheim og Steinkjer.

Det finnes et annet tips som er smart å benytte seg av.

- Det vil også være smart å lete etter overnatting og ferieopplevelser utenfor de mest populære reisemålene. Dette er den beste måten å lykkes med å finne en rimelig overnatting, fortsetter Askeland.

I fjor sommer fant man de laveste hotellprisene i de store byene, der det var overskudd på hotellkapasitet.

- Antall hotellrom i Oslo, Trondheim og Bergen er dimensjonert for å ha plass til et stort antall besøkende fra utlandet, og dette markedet blir fraværende også i sommer, sier den erfarne hotelleieren.

REISE: Skal du til Lofoten i sommer? Da kan disse tipsene være greie å ha med seg! Video: Destinasjon Lofoten Vis mer

Ny rekord i vente

Norsk reiseliv ble nærmest tatt på senga da titusener av nordmenn startet sommerferiene i eget land i fjor. I år er de bedre forberedt:

- Fjoråret ble den beste noen gang for oss og vi tror på en ny kjempesommer i år. Vi har gjort en liten prisjustering i forhold til i fjor, men har de samme prisene gjennom hele uka og slipper å bruke tid og ressurser på å forhandle pris for overnatting. Vår erfaring er at det er bedre med en fast pris enn med priser som stiger og synker med etterspørselen, sier hotelldirektør Jon Arild Birkeland ved hotell Angvik Gamle Handelssted i Møre og Romsdal.

Direktebooking

-Å booke direkte hos hotellene er en smart ting å gjøre for dem som ønsker å vite mest mulig om de ulike hotellkategoriene og om hvilket aktiviteter som finnes i nærområdet til overnattingsstedet, foreslår Nils Henrik Geitle og fortsetter:

- Vi opplever at veldig mange nordmenn er bevisste på hva de ønsker av hotellet, og mange prioriterer å oppgradere romstørrelse og kvalitet. Vi ser den sammen tendensen i år.

10 tips som sparer deg for tusenlapper i sommer

  • Bestill tidlig – eller sats på restplasser. De billigste rommene selges først. Men kan du vente med bestilling til selve ankomstdagen så kan du få rom til restplasspris. Husk: Det er alltid lov til å prute på hotellromprisen.
  • Start gjerne jakten på overnattingssted ved å bruke eksterne søkemotorer for å orientere om overnattingstilbud som finnes i regionen. Skriv ned prisene du finner via disse nettsidene.
  • Sjekk deretter hotellets egen nettside og skriv ned prisene du finner her. Dersom hotellet har høyere pris enn ekstern søkemotor, ring hotellet og forhandle om pris.
  • Bestill direkte ved overnattingsstedet. Dersom du tar kontakt per telefon er det mulig å forhandle om pris, eller skaffe seg et oppgradert rom uten å måtte betale ekstra for det, eller å få med andre fordeler i prisen.
  • Forsikre deg om hva som er med i prisen. Et billig hotellrom i sentrum blir raskt ganske dyrt dersom du må betale flere hundre kroner ekstra for parkering. Og: Husk å sjekke at overnattingsstedet har gode avbestillingsordninger.
  • Registrere deg i hotellkjedenes, flyselskapenes, togselskapenes og fergeselskapenes fordelsprogram. Følg med på kampanjer.
  • Sjekk medlemskap i fagforening, idrettslag, bilorganisasjoner, dagligvarekjeder etc. Disse har ofte rabattavtaler med overnattingssteder.
  • Sjekk overnattingsmuligheter i privatboliger via airbnb, campingplasser, leilighetshotell eller sommerhotell som ofte er tilknyttet feriestengte folkehøgskoler etc
  • Finn reisemål som ikke regnes som de mest populære. Det finnes tusenvis av fine perler utenfor allfarvei.
  • Bruk ett overnattingssted som base for flere døgn og legg dagsturer ut fra dette. Da kan du oppnå rabatt samtidig som du slipper inn- og utsjekk hver dag.
Background map overlay
Legg til ditt favorittsted Kartside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer