Reisetips

Denne koden gir deg tusenlapper

Tusenvis av norske charterturister har flere tusen kroner hver til gode hos SAS etter streiken.

DINSIDE HJELPER DEG: Vet du hvordan du får erstatning for forsinkelse etter SAS-streiken? Vi viser deg hvordan. Foto: Odd Roar Lange
DINSIDE HJELPER DEG: Vet du hvordan du får erstatning for forsinkelse etter SAS-streiken? Vi viser deg hvordan. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Men ikke alle vet hvordan man krever standardkompensasjonen på mellom 250 og 600 Euro. Nå får du hjelp gjennom DinSide.

Disse får ikke

Apollo er den reisearrangøren som har flest passasjerer som fraktes med flyselskapet SAS, og er dermed det charterselskapet som har hatt største problem med å hente hjem streikefaste gjester. Og som samtidig har måtte kansellere flest reiser.

Kansellering og forsinkelse grunnet streiken fører til at passasjerene har rett til flere tusen kroner tilbake fra SAS.

Den såkalte «standardkompensasjon etter EU-forordningen om flypassasjerers rettigheter» slår inn for dem som har kommet mer enn tre timer for seint frem til reisemålet, eller minst like mye for sent hjem.

De som har fått hele reisen avlyst før den har startet får ikke denne kompensasjonen, men de får pengene naturligvis tilbake for selve reisen fra reisearrangøren.

Forsinkelse

Dersom man kom mer enn tre timer for seint på frem til reisemålet eller på hjemreisen. så kan kundene i følge transportvilkårene til Apollo gjøre følgende:

- Kunden kan rette sitt krav på prisavslag eller erstatning til arrangøren av pakkereisen. Eventuelle krav mot transportøren (som i dette tilfellet er SAS), herunder standardkompensasjon etter EU-forordningen må rettes mot transportøren. Dette er også i tråd med pakkereiseloven, sier Forbrukerrådets ekspert på reisejus, Thomas Iversen, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer