Denne kunne spart oss for millioner

Frankrike tester snedig billettsystem.

Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang reist kollektivt i Oslo eller Akershus, kan du ikke ha unngått og lagt merke til de nye billettsystemene, som ikke lenger er nye, men snart kan kvalifiseres under kategorien pinlige ideer på Teknisk Museum.

Og mens Oslo Sporveien, NSB og SL sparker ballen mellom seg, og lurer på hvem som skal ta skylden for fadesen, fortsetter utviklingen utenfor Norge. Kanskje var det ideen til franskmennene vi heller burde ha støttet oss til?

Et nytt pilotprosjekt i Frankrike går i disse dager ut på å teste en USB-billett. Brikken inneholder et såkalt Weneo smart card, som skal få det å reise kollektivt på nye skinner.

Vil du heller fly? Her slår du kloa i billigbillettene

Intelligent billett

USB-pennen er synkronisert med SNCF, et transportselskap i Frankrike, slik kan hver enkelt bruker laste opp togtider og ruter via datamaskinen hjemme, og samtidig utføre transaksjoner for å kjøpe gyldig billett.

USB-brikken skal videre plugges i en leser på togstasjonen, eller leses ved hjelp av et håndholdt apparat av billettkontrollører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer