Reise og adapter

Denne trenger du

Her ser du hvilken strømadapter du trenger til din neste reise!

STRØMADAPTER: En slik har du kanskje fra før? Det er hvert fall lurt om du skal til utlandet i sommer! Foto: Vladeep / Shutterstock / NTB
STRØMADAPTER: En slik har du kanskje fra før? Det er hvert fall lurt om du skal til utlandet i sommer! Foto: Vladeep / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uønsket scenario: Ferdig dusjet på hotellet med klissvått hår som er klar til å styles. Du bruker hårføneren på hotellet, men når du så tar fram krølltanga eller rettetanga, passer den ikke i stikkontakten.

Krise!

Det er heldigvis en enkel måte å løse dette på. Nemlig ved bruk av en strømadapter som fordeler riktig volt og med riktig inngang.

- Det holder som regel i massevis å ha en multiadapter, men sjekk gjerne at den passer til det som skal lades. I disse dager er det ofte mye som skal lades, fra telefoner, nettbrett til batteripakker og PC-er, forteller kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspengren.

Hun pleier å ha med minst to multiadaptere når hun reiser til steder som trenger det.

- Men jeg hadde nok klart meg med én, sier hun og fortsetter:

- Og skulle man glemme adapteren hjemme så fortvil ikke, de aller fleste kiosker og el-butikker på flyplassen selger slike.

En økning

Monica Fasting, PR og kommunikasjonssjef i Power forteller at de har sett en stor økning i reiseprodukter generelt denne våren og sommeren. Det mener hun er et must i bagasjen.

- I juni økte salget av reiseadaptere med 265 prosent sammenliknet med fjoråret, så det er tydelig at nordmenn skal ut og reise i år, forteller hun.

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Hos Power er det en type multiadapter som i tillegg har USB, som selger best. Denne fungerer også i de fleste land. Den har også fordelen at den fungerer til de fleste enheter, både jordet og ujordet, samt på to og tre-polet støpsel.

- Her er man altså godt sikret, forteller Fasting.

Hun forteller også at adapteren er kraftig nok slik at man kan koble til høytytende produkter som bærbar pc eller hårføner til strømnettet.

Veksten ekstremt høy

Også hos Elkjøp er veksten høy i år.

- Vi ser at det generelt selges flest strømadaptere i ferietider, noe som er naturlig. Om vi ser på salget for strømadaptere på Gardermoen for eksempel, er veksten ekstremt høy i år, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge AS.

Hun forteller at de anbefaler at man sjekker hva slags strømuttak som brukes i det landet du skal reise til, slik at du er sikker på det er strøm nok til både telefon, PC, hodetelefoner og liknende. på ferieturen eller jobbturen.

- Vi vil også anbefale multipunkt USB-lader, dersom man er på en flyplass, togstasjon eller andre steder hvor man bare har tilgang til en eller to stikkontakter, forteller hun.

- Man kan enkelt lade telefonen, nettbrettet eller trådløse høyttalere via USB porten, sier hun.

Sørg for å velge riktig

David Grandin, salgssjef i Skross for norden og Øst-Europa forteller at det viktige å tenke på når man kjøper en adapter er å sjekke om den er jordet eller ujordet.

- Ujordede adaptere er billigere, men passer ikke vår litt større jordede kontakt som for eksempel brukes til de fleste bærbare dataer, forteller han.

Dersom du skal ut og reise med dataen din, må du altså sørge for å ha en jordet adapter.

- En «world adapter» passer de fleste land, men det finnes unntak som i Sør-Afrika. India og til og med Danmark som har en separat jordet kontakt som de andre nordiske landene ikke bruker, forteller Grandin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer