Norgesferie:

Denne turen gir deg hjertebank - to ganger

Disse sherpatrappene kan redde kjærligheten i sommer.

Unik sherpasti: Sherpaer fra Nepal har laget denne helt spesielle trappa i Kjærlighetsskogen i Sandane i Gloppen kommune. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Unik sherpasti: Sherpaer fra Nepal har laget denne helt spesielle trappa i Kjærlighetsskogen i Sandane i Gloppen kommune. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gloppen i Nordfjord: Før var det glatte stier, stein, ur og og ugjestmilde tråkk som førte til topps. Nå kan du følge praktfulle byggverk hele veien til fjells – og tilbake.Vi snakker selvsagt om sherpatrappene som er rene kunstverk, laget av eksperter fra fjellandet Nepal. Noen av stiene bringer deg opp til høye fjelltopper, andre gir deg romantiske opplevelser i skogen.

Kjærlighet på turen

- Vi ønsket å lage et tilbud til både fastboende og tilreisende gjester. Og nå gleder vi oss over at kjærlighetsstien, som går mellom grantrærne i Trivselsskogen her i bygda Sandane er blitt svært populær, sier primus motor for etableringen og byggingen, Knut Roger Nesdal i Gloppen kommune og fortsetter:

- Mange benytter turen inn i kjærlighetsskogen for å legge igjen en hilsen til en de er glad i. Det synes vi er veldig hyggelig.Og stedet er perfekt for frieri og andre romantiske øyeblikk. Kanskje for å gjenoppfriske kjærligheten, også.

Suksess på fjellet

Også i vestlandsbygda Midsund ved Romsdalskysten har sherpastien vært en stor suksess.

- Antall brukere av fjellene på øya Otrøya i Molde er sjudoblet på ett år. Og både ferga, nærbutikken og kafeen har merket en kraftig omsetningsøkning - særlig i helgene, sier den lokale initiativtageren Kolbjørn Ove Stølen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer