Der barnearbeid er morsomt

I Florida har en annerledes fornøyelsespark nylig åpnet portene, og der utgjør barnearbeid underholdningen.

Jane Cooper er øverste sjef for Wannado City.
Jane Cooper er øverste sjef for Wannado City. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wannado City heter fornøyelsesparken som er det siste tilskuddet til morostaten Floridas familietilbud. Her er det barnearbeid som står i fokus, men ikke på den vi-skal-produsere-varer-billigst-mulig måten. Her handler det om å la podene prøve seg i drømmejobbene. I den store minibyen kan småttisene være alt fra piloter, dinosaurforskere og doktorer til negledesignere, tv-reportere og modeller.

Rollespill

I byen finnes brannstasjon og "katastrofesenter", bilforhandler, arkeologisk utgravning, film- og tv-studio, avisredaksjon og fly mellom annet. Gjennom rollespill kan ungene her prøve seg i mer enn 200 ulike yrker. Og lønn for arbeidet får de også, i valuta som kan brukes i byens butikker og underholdningssentre.

Ekstern lenke:

 • Wannado City på nett
 • Rollespillbyen ligger like ved Fort Lauderdale. Den holder åpent hver dag fra 10 til 21, og inngang koster 24,95 dollar (180 kroner) for barn mellom 3 og 14. Voksent følge betaler 15,95 dollar (110 kroner).

  Det er også planer om Wannado City i New York området fra 2005 og etterhvert på USAs vestkyst.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer