Der størrelsen teller

Chartermytene står for fall, nå blir det romsligere om bord på flyene.

Publisert
Sist oppdatert

Chartermytene er mange og toppes av historier om klissete grisefester, teite togaparty og supertrange fly. De to førstnevnte er nesten utdødd, og heldigvis går også flytrendene i disse dager litt mer i favør av langbeinte. Apollos flyoperatør Novair kutter for eksempel fra 27. april antall seter inne i flyene - noe som gir mer plass om bord.

- I praksis får vi tre stolrader færre, noe som gir passasjerene syv centimeter ekstra beinplass, sier direktør Leo Berbu i Apollo.

 • Fra 74 til 89 centimeter. Se oversikten over charterselskapenes beinplass om bord
 • Sier ikke alt

  Det er enklest å sammenligne plass om bord ut fra seatpitch. Dette målet viser avstanden fra et fast punkt på setet frem til det samme punktet på setet foran. Men dette målet viser ikke hele sannheten hva gjelder komfort. Lengden på seteryggen betyr mye for plassfølelsen, og enda viktigere er setebredden.

  - Det er viktig å huske at seatpitchen ikke er det eneste målet på komfort om bord, sier administrerende direktør i Britannia Airways, Göran Gårdö.

  Britannia flyr først og fremst for Star Tour i Norge, men også passasjerer fra andre selskaper vil tidvis fly med Britannia.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.