Derfor bør du elske norsk mygg

De asiatiske tigermyggene stikker nemlig dagen lang, og kan overføre 20 forskjellige virus.

ANGRIPER PÅ DAGTID: I motsetning til de norske myggtypene stikker tigermyggen om dagen (foto: Wikimedia commons av James Gathany/CDC, CC-BY)
ANGRIPER PÅ DAGTID: I motsetning til de norske myggtypene stikker tigermyggen om dagen (foto: Wikimedia commons av James Gathany/CDC, CC-BY) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge finnes det cirka 38 forskjellige myggarter som svirrer rundt på jakt etter blodførende byttedyr. Og nå er sesongen over oss atter en gang, og vi plages gjerne i skumringen, på nattestid (opplevd irriterende soveroms-summing?) eller på morgenkvisten.

I år frykter Nord-Sverige rekordsommer på myggfronten, men det vil uansett alltid være perioder og områder som får ekstra store myggplager.

Kan reagere kraftigere

Ja, den norske myggen er irriterende, men likevel bør du velge myggmidlene med omhu. En mager trøst er at selv om stikket klør, finnes det alltid verre mygg i denne verden - som for eksempel tigermyggen.

– Jeg opplevde å bli stukket av den da jeg var i Beijing i fjor. De er ganske små til å være mygg og stikker på dagtid. Både jeg og de jeg reiste med reagerte litt sterkere enn ellers siden vi er vant til den norske myggen, sier Preben Ottesen, avdelingsdirektør ved avdeling for skadedyr på Folkehelseinstituttet, til DinSide.

Maskiner mot mygg: Slik kan du ta opp kampen mot myggen UTEN gift

Ikke farlig, men ...

Tigermyggen er lett å kjenne igjen. Den er svart med hvite felter og har en karakteristisk tegning på ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer