Derfor bør du gjemme verdisakene dine

Flyvertinne stjal armbånd til 80 000 kroner.

VÆR SMART: Legg alle verdisaker i lommer eller i bagasjen som du skal sende gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB
VÆR SMART: Legg alle verdisaker i lommer eller i bagasjen som du skal sende gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Du har hørt det før, men det er så lett å glemme: Legg aldri verdisakene dine synlig i boksen som sendes gjennom sikkerhetskontrollen.

Det er flere årsaker til det.

Både at det er lett å glemme igjen verdisaker når du er ferdig med turen gjennom sikkerhetssjekken, og at du kan oppleve at de rett og slett blir stjålet.

Dersom du blir plukket ut til en ekstra sikkerhetssjekk kan du risikere at dine verdisaker blir liggende usikret på bagasjebåndet i ett til to minutter.

Uærlig flyvertinne

En 60 år gammel flyvertinne ble denne uka tatt etter at hun stjal et armbånd til 8000 dollar, rundt 84 000 kroner, i sikkerhetskontrollen.

En kvinnelig passasjer gikk først gjennom sikkerhetskontrollen på Reagan National Airport i Virginia med armbåndet på hånda., men det ga utslag i røntgenmaskinen og hun måtte derfor ta det av, legge det i en åpen boks og sende det gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

Forsvant

I løpet av noen hektiske sekunder forsvant armbåndet og kvinnen varslet de ansatte i sikkerhetskontrollen.

Sikkerhetspolitiet fra Metropolitan Washington Airports Authority Police Department ble tilkalt og etter en rask gjennomgang av videoopptak fra området kunne de se at en annen reisende hadde snappet til seg armbåndet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer