Derfor bør du ha reiseforsikring

Den dekker faktisk mer enn sykdom og skade.

Monica Rimestad er reiseskadesjef i Tryg. Foto: Tryg
Monica Rimestad er reiseskadesjef i Tryg. Foto: Tryg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Reise uten forsikring et sjansespill. Jeg ville aldri gjort det, sier Monica Rimestad, reiseskadesjef i Tryg Forsikring, til DinSide.

Nordmenn reiser mer og mer, og bare i 2011 ble det utbetalt 1,5 milliarder kroner i reiseerstatninger, noe som er en økning på 12 prosent i forhold til 2010.

Sykdom under reise er den største erstatningsposten med utbetaling av 676 millioner kroner, ifølge tall fra FNO. Dette er en økning på 13,7 prosent fra 2010.

Dekket 700.000 i utgifter

– I Norge er vi vant til gratis helsetjenester, men reiser du utenom EØS-området, er det bare reiseforsikring som dekker deg. Sykehusopphold eller hjemtransport med ambulansefly kan fort koste hundretusener, sier Rimestad i en pressemelding.

Nylig dekket Tryg sykehusutgifter på 400.000 kroner for en nordmann som fikk hjerteinfarkt i USA. I tillegg ble mannens datter tilkalt fra Norge, og Tryg arrangerte hjemtransport, til en prislapp på 300.000 kroner.

– Er du uheldig, tikker hundretusener veldig, veldig fort. Dette kan selvfølgelig bli en belastning for folk. Med reiseforsikring kan du også ta avbrudd i reisen hvis det skjer alvorlige ting, for eksempel med nær familie hjemme i Norge. Da tilrettelegger vi for kunden. Uten reiseforsikring må du ta kostnadene selv, påpeker Rimestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.