Forsikring:

Derfor bør du ikke reise på ferie hvis du er syk

Du kan risikere at reiseforsikringen ikke gjelder!

SYK FØR FERIEN?: Er du syk før du skal på ferie, burde du tenke deg om to ganger før du drar, det kan koste deg dyrt dersom sykdommen blir verre. Foto: Foto: NTB Scanpix
SYK FØR FERIEN?: Er du syk før du skal på ferie, burde du tenke deg om to ganger før du drar, det kan koste deg dyrt dersom sykdommen blir verre. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Endelig har den etterlengtede ferien kommet. Selv om du kjenner deg litt uggen, har du bestemt deg for å dra på ferien likevel. De pleier jo vanligvis å gå bra, gjør det ikke?

Ifølge Reiseundersøkelsen 2019 vil hele 7 av 10 nordmenn prioritere ferien fremfor helsen, og kun 4 prosent vil la være å reise på ferie på grunn av sykdom.

Men, dette kan komme til å koste deg dyrt, selv om du har reiseforsikringen i orden.

Europeiske Reiseforsikring opplyser nemlig at dersom du er syk på utreisetidspunktet og sykdommen forverres på reisen, vil reiseforsikringen normalt sett ikke dekke disse kostnadene.

Dekkes normalt ikke av reiseforsikringen

Normalt sett dekker en reiseforsikring både transportutgifter ved sykdom, legebehandling, medisiner, sykeutgifter og sykehusopphold. Men dette er altså kun dersom du blir akutt og uventet, ikke dersom du allerede var syk før du reiste.

Jon Berge, informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, som er del av If, forklarer i en pressemelding at dersom du er klar over at du er syk før du reiser, vil det normalt sett ikke være dekket av reiseforsikringen hvis sykdommen forverres på reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer