Hvilke reisemål gir mest valuta for pengene?

Derfor bør du velge utradisjonelle feriemål i 2018

Ekspertene anbefaler deg å velge utradisjonelle destinasjoner når du bestiller neste års ferieturer.

MIDDELHAVET FOR MINDRE: De fleste velger den vestlige deler av Middelhavet når de bestiller reise, men ser du østover, som mot Bulgaria, kan du få en billigere utenlandstur, ifølge Sverre McSeveny-Årli i Virke. Bildet viser det romerske teatret i Plovdiv i Bulgaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix.
MIDDELHAVET FOR MINDRE: De fleste velger den vestlige deler av Middelhavet når de bestiller reise, men ser du østover, som mot Bulgaria, kan du få en billigere utenlandstur, ifølge Sverre McSeveny-Årli i Virke. Bildet viser det romerske teatret i Plovdiv i Bulgaria. Foto: Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bruker jul og nyttår til å bestille neste års utenlandsreiser.

Kanskje har du til og med tenkt å gi en reise i julegave? I så fall bør du være klar over at det ikke er angrerett på reisen.

Når du skal velger feriedestinasjon, er det flere faktorer som avgjør hvor du får mest for pengene.

- Det er viktig å se på helheten når du skal velge deg ut årets reisemål. Det hjelper ikke at flybilletten er billig, hvis det koster skjorta å bo og leve der, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Hun mener at det kan lønne seg å bruke mer penger på flyreisen til et land hvor det er rimelig å leve.

Tre feriefaktorer

Over halvparten av oss er opptatt av at det er billig å spise, drikke og bo når vi velger reisemål, ifølge Sandmæl. Dette skyldes nok at vi ikke ønsker å måtte snu på kronen, når målet med ferien er å gi slipp på bekymringer og bare nyte livet.

Forbrukerøkonomen trekker fram tre faktorer som avgjør hvor du får mest for pengene, og disse endrer seg gjerne fra år til år. Disse er transport, prisnivå i landet og valuta.

- Det er kanskje dyrere å fly jo lenger bort du skal, men det er også slik at flyselskapene stadig kommer med nye ruter, som gjør det rimeligere å fly til destinasjoner langt unna, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer