Derfor er det kjekt å ha hjemmebrent i hanskerommet...

KOMMENTAR: Å sitte bak rattet i Costa Rica kan være en halsbrekkende opplevelse. Vi gir deg førerskolen for gringos.

Publisert
Sist oppdatert

- Alle kjenner ham, det er best å ta to skritt tilbake, sette deg på panseret og nyte el spectacolo fra første rekke. Tryggest sånn...

Jaha. Så det er akkurat det jeg gjør. Følger instruksjonene fra den lokale gutten som også har måttet stoppe foran det gigantiske treet som har ramlet over veien denne sene lørdagskvelden. Det er ikke det eneste som sjangler og rangler langs veien i Costa Ricas regnskog på en lørdag.

Foran meg står en gruppe med lokale ticos. I et bonanza av hjemmebrent, insekter og latter, har de tatt den veisperrende saken i egne hender. Den ene av dem har en stor machete i hånden og beordrer de andre til å feste treet til en bil.

Dette skal bli den avsluttende leksen i min costaricanske kjøreskole...

Ikke for andemor

Den første leksen startet sånn cirka da jeg byttet til andre gir for første gang på min innleide og lettere anemiske Suzuki Vitara i San José. Etter å ha fylt ut et lite russisk byråkrati av papirer og fått med en østeuropeisk GPS til en stikkende ekstrautgift i leien (en GPS jeg senere skal finne ut er helt overflødig siden det finnes et fåtall gateadresser i Costa Rica), svinger jeg ut på den panamerikanske saftblanderen av en motorvei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer