Transport i London: Santander Cycles

Derfor er Londons bysykler geniale

Vi har prøvd Londons bysykler: Santander Cycles. De falt i smak!

DU TRENGER BARE BANKKORT: Så kan du sykle mellom de forskjellige stativene - og dem fins det mange av. Foto: Hanna Sikkeland
DU TRENGER BARE BANKKORT: Så kan du sykle mellom de forskjellige stativene - og dem fins det mange av. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert

En storbyferie inkluderer gjerne noen kilometer til fots, eller mange etapper med t-bane for å komme seg rundt. Et annet, vel så godt alternativ kan være å ta seg en sykkeltur. Det er her Londons bysykler kommer inn i bildet:

Santander Cycles er nemlig både billige og enkle i bruk.

Her kan du se hvordan du bruker dem - som anbefales på det varmeste, ikke minst hvis været er bra. Her kan du også lese flere gode London-tips.

Finn et stativ, betal og sykle

Det første du bør gjøre, er å se hvor du finner nærmeste sykkelstativ. På disse nettsidene ser du en oversikt over hvor de ligger. Ved å klikke på punktet du ønsker å leie sykkel fra, får du opp antall ledige sykler akkurat nå.

BETAL MED BANKKORT: Det var svært enkelt å gjennomføre betaling på automaten til bysykkelen. Foto: Hanna Sikkeland
BETAL MED BANKKORT: Det var svært enkelt å gjennomføre betaling på automaten til bysykkelen. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

For å hente ut sykkelen betaler du enkelt med bankkort på en automat tilknyttet sykkelstativet. Der velger du antall sykler, betaler og får ut en papirlapp med en kode. Denne bruker du til å løse ut sykkelen med på selve sykkelstativet.

I videoen under kan du se nærmere hvordan dette fungerer.

Genial måte å komme deg rundt i London på - lei en bysykkel! Vis mer

Å leie tilgang til sykkel i 24 timer koster 2 pund, som tilsvarer cirka 21 kroner med dagens valuta. Da er de første 30 minuttene av hver sykkeltur gratis. Bruker du sykkelen lenger enn de 30 minuttene, vil du betale nye 2 pund.

BYSYKKEL: Billig og enkel i bruk. Og veldig praktisk på dager med godt vær. Foto: Hanna Sikkeland
BYSYKKEL: Billig og enkel i bruk. Og veldig praktisk på dager med godt vær. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Venstresykling

Naturlig nok er det også venstresykling i Storbritannia. London har mange veier med sykkelfelt, og i større parker, som Hyde Park, finner du oppmerkede sykkelstier. Sykler du derimot utenom disse, risikerer du en bot på 50 pund.

I Norge er det som kjent tillatt å sykle på fortauet, hvis du holder en lav fart. Dette er vanligvis ikke tillatt i andre land, heller ikke i Storbritannia. Unntaket er hvis det er et sykkelfelt på fortauet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer