Helsedirektoratet:

Derfor får du denne tekstmeldingen

På fredag fikk 150 000 personer tekstmelding om å teste seg for coronavirus - selv om de ikke hadde vært i utlandet.

CORONATEST: Helsedirektoratet sender ut en tekstmelding om at du må teste deg for coronavirus, selv om du ikke har vært i utlandet. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen
CORONATEST: Helsedirektoratet sender ut en tekstmelding om at du må teste deg for coronavirus, selv om du ikke har vært i utlandet. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Har mottatt en tekstmelding fra Helsedirektoratet - selv om du ikke har vært i utlandet?

DinSide kjenner til at flere for tiden har mottatt en tekstmelding fra Helsedirektoratet etter at toget de sitter på har passert en flyplass, slik som Torp Sandefjord Lufthavn eller Oslo Lufthavn. I tillegg vet vi at enkelte har fått mange slike tekstmeldinger uten å ha vært i utlandet.

I tekstmeldingen står det at du må teste deg innen 24 timer dersom du kommer fra utlandet, men veldig mange av de som mottar tekstmeldingen har ikke vært i utlandet den siste tiden, og heller ikke reist innenlands med fly.

Nye krav

Hvorfor blir da meldingen sendt ut til personer som ikke har vært i utlandet?

Beredskapsdirektør Steinar Olsen i Helsedirektoratet forklarer til DinSide i en e-post at de startet med å sende ut tekstmeldingen etter at det ble innført krav om at alle som kommer til landet skal ta en coronatest, fredag 3. desember.

- Den tekniske løsningen vi bruker, sender en tekstmelding til alle mobiltelefoner som er i et bestemt område og til alle telefoner som kommer inn i dette området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.