Taxfree på flyplassen

Derfor får du ikke kjøpt peanøtter på taxfree

Du får ikke kjøpt hverken nøtter eller potetgull på taxfree-butikken på flyplassen. Her er grunnen.

FÅR IKKE LOV Å SELGE PEANØTTER OG CHIPS: Taxfreebutikkene på flyplassene får kun lov til å selge sukkervarer i godteriavdelingen, ikke peanøtter, potetgull og annen snacks - fordi det ikke er sukkeravgift på de varene. FOTO: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FÅR IKKE LOV Å SELGE PEANØTTER OG CHIPS: Taxfreebutikkene på flyplassene får kun lov til å selge sukkervarer i godteriavdelingen, ikke peanøtter, potetgull og annen snacks - fordi det ikke er sukkeravgift på de varene. FOTO: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert

I høst åpnet en splitter ny og mye større taxfree-butikk på Oslo Lufthavn. Butikkarealet er mer enn fordoblet, og det betyr også mange flere produkter i hyllene.

Da Dinside besøkte den nye taxfreebutikken, ble vi presentert for et større utvalg av mer eksklusiv sjokolade, selv om vår pristest viser at det oftest er billigere å handle sjokoladen på dagligvarebutikken. Se også alt det nye Gardermoen har å by på etter å ha åpnet den nye terminalen i videoen under:

Men hvor er peanøttene?

Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norge (TRN), selskapet som driver taxfreesalget på Oslo Lufthavn, kunne fortelle Dinside at de daglig får spørsmål om hvorfor de ikke selger peanøtter på taxfreebutikken.

Du har kanskje også lagt merke til at du heller ikke finner chips eller annen saltsnacks i hyllene på taxfreebutikken på flyplassen?

Forklaringen er like enkel som den er overraskende:

- Vi får ikke lov å selge peanøtter på taxfree, sier Dagestad.

- Grunnen til det er at det ikke er sukkeravgift på peanøtter. Det må være definert som sukkervare for at vi skal kunne selge det. Derfor kan vi selge M&Ms men ikke peanøtter - fordi det er greit når det er sjokoladetrekk utenpå peanøttene, som i M&Ms, forklarer Dagestad til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer